Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Govern explica el projecte de la plaça del Port a la ciutadania

27/05/2014
Neus Lloveras i Glòria Garcia expliquen la proposta al Casal Municipal de Gent Gran Neus Lloveras i Glòria Garcia expliquen la proposta al Casal Municipal de Gent Gran

Al llarg d'aquesta setmana l'alcaldessa es desplaça per diferents equipaments de la ciutat per resoldre els dubtes que hagi originat la proposta de la nova plaça

Ahir es va celebrar al Casal Municipal de Gent Gran la primera de les cinc xerrades previstes per a aquesta setmana, on l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, explica a la ciutadania la nova proposta de la plaça del Port i respon als dubtes que li plantegen els assistents.

En aquesta primera sessió informativa, Neus Lloveras, acompanyada per la regidora de Via Pública i Mobilitat, Glòria Garcia, va explicar el perquè d'aquestes trobades i va exposar la proposta a la vuitantena de persones que es van reunir al Casal.

Seguidament es va obrir un torn de paraules, on la ciutadania assistent va poder expressar els seus neguits i dubtes.

Una de les qüestions que es va plantejar va ser si s'havien quantificat els llocs de treball que podria generar la nova zona lúdica i comercial. Neus Lloveras va contestar que dependria del tipus d'establiment que s'instal·lés finalment però que en generaria segur.

En aquesta mateixa línia, una altra pregunta del públic va ser si hi havia la voluntat era que el projecte es fes amb gent d'aquí. En aquest punt l'alcaldessa de la ciutat va explicar que, tot i que per llei no poden obligar les empreses, si que es poden incorporar clàusules perquè es tingui en compte la contractació de mà d'obra de la ciutat.

Una altra pregunta versava sobre on es traslladaria la zona industrial que hi havia fins ara. L'alcaldessa va explicar als assistents que es reubicaria en un polígon on l'empresa ja hi té una nau. Al ser una drassana, aquest ús es pot traslladar fora de la ciutat. Quant a l'espai que es dedicava a varador, Neus Lloveras va recordar que a la zona del Gran Marina existeix un espai dedicat a aquests treballs.

L'alçada de les noves edificacions, el treure o no les muntanyetes del parc de Ribes Roges, o perquè no es fa el passeig abans de la plaça van ser altres consultes que es van fer al llarg de la trobada. En aquest darrer punt, Neus Lloveras va explicar que, tot i ser una prioritat pel Govern, ara mateix l'Ajuntament no pot disposar dels diners necessaris per dur a terme aquesta reforma.

Quant al fet que Vilanova i la Geltrú havia tingut un servei de ferri anys enrere, un ciutadà va preguntar perquè no es podia recuperar aquest servei. L'alcadessa va respondre que, tot i que el servei de ferris econòmicament es van tancar per no ser viable, ara mateix estan en negociacions per intentar fer arribar a la nostra ciutat creuers petits al final del Trajo de Garbí, ambla voluntat de poder oferir un paquet turístic del Gran Penedès, amb mar i vinyes.

Les properes xerrades seran: 
- dimarts 27 de maig, a les 19 h, a l'Auditori Eduard Toldrà 
- dimecres 28 de maig, a les 19 h, al Centre Cívic Molí de Vent 
- dijous 29 de maig, a les 19 h, al Centre Cívic Sant Joan 
- divendres 30 de maig, a les 19 h, al Centre Cívic Mar.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00