Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

VNG mostra la seva cara més solidària

22/10/2011
La mostra s'ha celebrat a la plaça de la Vila  La mostra s'ha celebrat a la plaça de la Vila

La plaça de la Vila ha estat l'escenari de la IV Mostra d'Entitats de Cooperació. Durant la jornada s'ha dut a terme la campanya Una Flor per l'Àfrica

La plaça de la Vila ha estat l'escenari, durant tot el dia d'avui, de la IV Mostra d'Entitats de Cooperació, organitzada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú coincidint, un any més, amb el Dia Mundial per a l'Eradicació de la Pobresa.

L'objectiu de la jornada, que ha comptat amb una bona assistència de vilanovins i vilanovines, ha estat donar a conèixer de forma lúdica i festiva les iniciatives vilanovines en l'àmbit de cooperació. Una de les activitats més destacades del dia ha estat la Campanya Una Flor per l'Àfrica, en resposta a la greu crisi humanitària en què és troben més de 13 milions de persones als països de la banya d'Àfrica. 

Parada de l'Ajuntament a la IV Mostra d'Entitats de Cooperació
Sota aquest lema s'ha obsequiat amb un bulb de tulipa a totes les persones que han fet una aportació mínima d'1 euro. Tots els diners recollits es donaran al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, quantitat que se sumarà als 3.000 euros ja aportats per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, abans de l'estiu, a la Campanya d'Emergència impulsada pel Fons Català a arreu del país.

La campanya una Flor per l'Àfrica compta amb la col·laboració de diferents entitats de Vilanova i la Geltrú entre les que cal destacar el Taller Ocupacional de Tegar, que ha fet la donació i la presentació dels bulbs que es repartiran a la gent.

Pel que fa a la Mostra d'Entitats de Cooperació, aquesta ha comptat amb la presència d'un total de 18 entitats de la ciutat que han instal·lat les seves parades a la plaça on han venut productes de comerç just, han donat a conèixer els seus projectes solidaris i han realitzat tallers i jocs per als mes menuts. 

Actuació a la IV Mostra d'Entitats de Cooperació
En aquest sentit, la Mostra d'enguany ha comptat amb la participació de Càritas, Intermón Oxfam, Cooperacció, Cooperavida, Conosud, Destino Etiòpia, CC ONG Ajuda al Desenvolupament, Casal Català Amistad Cuba Garraf, Creu Roja, Mans Unides, Fundació Josep Comaposada-Sindicalistes Solidaris, Club Esportiu VNG, Fundació Salut i Societat Sense Fronteres, Fundació Educació Solidària Escola Pia, Grup de Solidaritat Fem Pous, Acció Solidària amb el Sàhara, Fundació Privada Vida Útil i la Fundació Ramon Martí Bonet lluita contra la ceguera.

Durant la jornada solidària també s'han realitzat diversos actes lúdics de sensibilització, des d'espectacles d'animació infantil fins una performance emmarcada dins la campanya 'Dret a la Salut a l'Àfrica', passant per diverses actuacions d'escoles de ball de Vilanova i la Geltrú.

Una altra de les activitats destacades ha estat el passi dels curtmetratges Re@cciona, resultat del treball realitzat pel jovent dels Instituts de la ciutat als taller de cinema i drets humans del curs passat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00