Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

VNG commemora el Dia Internacional del Drets Humans

05/12/2017
null

Primera edició d'estovalles individuals commemoratives

L'Ajuntament de VNG ha editat 2000 estovalles individuals amb la declaració Universal dels Drets Humans que es repartiran en una dotzena de restaurants de la ciutat. Aquesta iniciativa vol donar visibilitat al dia Internacional dels Drets Humans que es commemora el 10 de desembre. El regidor de Participació i Cooperació, Juan Luís Ruiz, explica que aquesta campanya “pretén fer la màxima difusió del dia Internacional i posar l'alerta sobre la vulneració de drets”.

A més de l'edició de les estovalles, també es poden veure dues exposicions. De l'1 al 15 de desembre al Centre Cívic la Geltrú hi ha la mostra Èxode, de Fundació Casa del Tíbet, i de l'11 al 17 de desembre, al mateix centre cívic, es podrà veure l'exposició Compromesos amb les persones refugiades, del Comitè Català d'Ajut al Refugiat.

El Dia Internacional dels Drets Humans se celebra a tot el món el 10 de desembre. L'origen d'aquest dia es remunta a l'any 1948, quan persones de tot el món es van unir per commemorar la Declaració Universal dels Drets Humans, ratificada per l'Assemblea General de les Nacions Unides. En aquesta carta es recullen un conjunt de lleis internacionals que vetllen pel compliment dels drets de totes les persones com a éssers humans. Tot això, motivat per la misèria que va deixar la Segona Guerra Mundial i la recerca d'una garantia internacional que presentés un codi ètic i moral dels drets que té tota la humanitat.

Avui dia, el Dia Internacional dels Drets Humans és una data on les organitzacions i la societat civil commemoren els drets assolits, però també exigeixen amb actes reivindicatius la necessitat de lluitar per aconseguir que molts d'aquests drets no es vulnerin en els diferents països del món. La reivindicació de la Pau i el rebuig a qualsevol guerra, la reivindicació del dret a la lliure circulació de les persones, de la igualtat de Drets per a tothom, de la igualtat de gènere, i dels drets bàsics d'accés a l'educació, habitatge digne i la salut per a tothom forma part dels objectius.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00