Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

VNG celebra el Dia Internacional de la Música

14/06/2017
Cartell del DIM'17 Cartell del DIM'17

La música al carrer pren el protagonisme cada 21 de juny

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de l'Auditori Eduard Toldrà, organitza un any més diverses activitats al voltant del Dia Internacional de la Música, que se celebra el 21 de juny.
La programació compta amb la col·laboració de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat, de la Xarxa de Biblioteques municipals, del programa de Suport a la Creació Singulart, i de les escoles de música Freqüències i Musicàrea.

Així, dissabte 17 de juny a les 12.30 h, a la terrassa dels Llimoners de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, es farà una sessió dels Vermuts Musicals amb #vadeflautes. Una copa de cava fresc tot escoltant les flautes travesseres de dotze alumnes de l'ECMM Mestre Montserrat, que tocaran peces clàssiques variades amb un nexe comú: el bestiari musical. Hi col·laboren l'Escola i Conservatori de Música, les caves Jaume Serra i la Formatgeria del Garraf.

Dilluns 19 de juny a les 19 h, a l'Auditori Eduard Toldrà, "La Música i el Bestiari Festiu", a càrrec d'alumnes de música tradicional de l'ECMM. I dimarts 20 de juny a les 19 h també a l'Auditori, cantata "Que bèstia!", a càrrec d'alumnes de cant coral de grau ele-mental, arpa i flauta de bec de l'ECMM.

Dimecres 21 de juny, "Música al carrer!" Amb motiu del Dia de la Música, la música surt al carrer, per cantar, tocar i escoltar.
Així, a la rambla Principal hi haurà:
De 18 a 20 h, davant l'escola El Cim, combos de Musicàrea Escola de Música.
De 18.00 a 19.30 h, a la cruïlla amb Francesc Macià, conjunt de fagots, grup de saxos i quartet de trompetes de l'ECMM.

A la Plaça de les Cols hi haurà:
De 18.00 a 18.30 h, la Banda Infantil de l'ECMM.
De 18.40 a 19.30 h, conjunts de flautes de l'ECMM.
De 19.30 a 20.00 h, els grups música tradicional de l'ECMM.

Al Pati del Castell de la Geltrú hi haurà:
De 18.00 a 19.45 h, conjunts de flautes de l'ECMM i convidats.
De 20.15 a 21.15 h, Guitarrísssimo de l'ECMM.

A la plaça de les Neus hi haurà:
De 18 a 19 h, combos d'elemental de l'ECMM.
De 19.10 a 19.30 h, el Cor Modern de l'ECMM.
De 19.40 a 20.00 h, combo de Grau Professional de l'ECMM.
De 20 a 21 h, la Big Band de l'ECMM.

L'associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals s'uneix a la celebració del Dia Internacional de la Música a VNG, tornant a la nostra ciutat per cinquè any consecutiu, amb el "Maria Canals porta cua a Vilanova i la Geltrú". L'associació pretén ajudar joves intèrprets de tot el món amb edats entre els 18 i 30 anys, que es vulguin dedicar professionalment a la pràctica musical.
La ubicació del piano enguany serà a la plaça dels Cotxes, i durant tot el dia estarà al carrer per ser tocat per qualsevol persona que el vulgui tocar. Al matí hi haurà grups concertats, a la tarda de 18 a 20 h els alumnes de l'Escola i Conservatori de Música Mestre Montserrat oferiran una audició, i a les 21 h el jove pianista Max Villavecchia oferirà un concert.

També hi haurà dues cercaviles. A les 18 h, des de l'Escola de Música Freqüències al carrer de la Llibertat sortirà la txaranga de l'Escola Freqüències. I a les 18.30 h, des de la Plaça de les Cols, La Marxin de l'ECMM.

A banda, dimecres 21 també hi haurà l'activitat "Música a les biblioteques!". Amb motiu del Dia de la Música, les biblioteques públiques organitzen a l'hora de tancar l'acomiadament amb música en directe, gràcies a la col·laboració de l'Escola de Musica Freqüències i Musicàrea Escola de Música.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00