Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El veïnat de La Collada, preocupat per la neteja i els talls de llum

21/11/2013
  Una trentena de veïns i veïnes van voler trobar-se amb l'Alcladessa al centre cívic de La Collada   Una trentena de veïns i veïnes van voler trobar-se amb l'Alcladessa al centre cívic de La Collada

L'Alcaldessa es troba amb els veïns de la Collada per copsar les seves inquietuds. Les reunions que s'han iniciat de manera rotativa per tots els barris tindran una segona volta de retorn

Els veïns i veïnes de La Collada han detectat que les tasques de neteja dels carrers han disminuït. Un extrem que l'Alcaldessa es va comprometre a comprovar i corregir en la trobada que va mantenir dimecres amb la trentena de persones que van acudir a la cita.
Neus Lloveras, acompanyada de la regidora d'Educació Ariadna Llorens i la regidora de Cultura Marijó Riba, va explicar que "En dos anys i mig al govern hem hagut de retallar 8 milions i mig d'euros en despesa municipal, i tot això ho hem fet sense eliminar cap servei. El servei de neteja tampoc s'ha reduït, i si per aquesta zona passa menys ho haurem de comprovar".

Els talls de subministrament elèctric que pateixen els veïns de la zona és també una de les problemàtiques que preocupen, ja que segons sembla són freqüents, sobretot quan plou. Un tema, com el de la manca de connexió telefònica en alguns casos, que caldrà treballar amb les companyies subministradores.

L'accés a l'habitatge i els desnonaments també van sorgir en la reunió arran de la protesta d'una família que viu sota l'amenaça d'un desnonament per part de Bankia. Solidaritzant-se amb les famílies que ho passen malament, l'alcaldessa va explicar que a Vilanova encara no ha anat ningú al carrer, i va exposar que els pocs recursos de que disposa actualment el govern municipal es destinen molt especialment als serveis socials, com els habitatges socials d'emergència, per atendre les famílies que ho passen malament a la ciutat. En aquest sentit, Lloveras responia al fet que s'apugin els impostos explicant que "els impostos són necessaris per poder mantenir els serveis públics a la ciutat, gràcies a aquests diners disposem d'equipaments i serveis en condicions per a tota la ciutadania".

És per tot plegat que l'Alcaldessa va demanar comprensió quan no es poden arreglar totes les rajoles trencades o tots els jocs infantils que es malmeten amb el temps, ja que els recursos es prioritzen en funció de les necessitats. De tots els suggeriments del veïnat, com la neteja de solars o l'arranjament de l'únic carrer que serveix de sortida del barri cap a la carretera de l'Arboç, la Regidoria de Participació en va prendre nota per posar fil a l'agulla i solucionar-ne tants com siguin possibles abans de la propera reunió, que l'Alcaldessa vol mantenir amb totes les barris un cop hagi acabat aquesta primera volta.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00