Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La seguretat viària i el manteniment de la ciutat, prioritats de la Regidoria de Serveis Viaris i Mobilitat

11/03/2014
La regidora de Serveis Viaris i Mobilitat ha presentat el dossier en roda de premsa        La regidora de Serveis Viaris i Mobilitat ha presentat el dossier en roda de premsa

Les millores en l'espai públic per fer una ciutat més segura per a vianants i vehicles han centrat les actuacions a la via pública el 2013

La millora de l'enllumenat a l'avinguda de Cubelles o el canvi de bombetes en diverses zones de la ciutat com a mesura d'estalvi energètic són algunes de les actuacions que s'han fet durant el 2013 a la ciutat de VNG.
La regidora de Serveis Viaris i mobilitat, Glòria García, ha presentat en roda de premsa el dossier d'actuacions a la via pública durant l'any 2013. Un dossier que destaca també actuacions que altres organismes han fet a demanda de l'Ajuntament, com la construcció dels nous espigons a la platja de l'Ibersol del Prat de Vilanova, la millora del pont sota la via de la ronda Europa, o el repintat de l'accés per carretera al Prat de Vilanova.

La seguretat viària és una de les prioritats d'aquesta Regidoria, que hi continuarà treballant durant aquest 2014. Així, durant aquests 12 mesos s'ha instal·lat un nou semàfor a la ronda Ibèrica, davant l'hospital, per facilitar el creuament de vianants. A més, s'han fet diverses actuacions del Pla Local de Seguretat Viària per reduir la sinistralitat. Unes actuacions que es prioritzaran també durant aquest 2014. "Són mesures molt econòmiques, però que garanteixen una via pública més segura per vianants i bicicletes", ha dit García.

El 2013 també ha estat l'any d'aprovació de l'ordenança reguladora d'ocupació de la via pública amb mobiliari d'establiments comercials i de restauració, i a la ciutat hi ha hagut un total de 241 terrasses de bars i restaurants. Una ordenança, segons la regidora "molt consensuada, que ens ha permès ordenar l'espai públic i facilitar la convivència entre vianants i terrasses".

El manteniment de la ciutat és l'altra prioritat del govern, i aquest 2014 es veurà reforçat amb els treballadors dels plans d'ocupació. La Unitat de Serveis Municipals ha realitzat entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2013 un total de 5.044 intervencions, una mitjana d'aproximadament 420 intervencions mensuals, tant pel que fa a manteniment de ciutat com a muntatges.

El dossier d'actuacions a la via pública també recull les ocupacions de la via pública (1.352 durant tot l'any), les inspeccions d'obra (271), les sol·licituds d'obra (2.158), les inspeccions de guals per regularitzar (215 al casc urbà i 152 als polígons industrials), o el repartiment del full Ajuntament Informa.

A nivell de mobilitat, el dossier recull els usuaris del bus urbà, que sumen gairebé 800 mil viatgers, i detalla les actuacions que s'han fet per regular el trànsit al Nucli Antic, així com els treballs previs a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, "que serà un document tècnic i objectiu que donarà una visió acurada dels problemes de mobilitat a la ciutat i buscarà sortides per millorar-los". S'ha fet recomptes de trànsit al Nucli Antic a l'hivern i a l'estiu, s'ha obert el nou carrer de la Boia a la circulació de vehicles, i s'ha habilitat aparcaments alternatius a la platja a l'estiu. En aquest sentit, Glòria García ha avançat que per aquest 2014 ja s'està buscant aparcaments dissuasoris alternatius que donin alternatives d'aparcament per anar caminant fins a la platja, i que podrien estar en marxa per Setmana Santa.


També es destaca els canvis de sentit en alguns carrers per fer la mobilitat més fluida i evitar el trànsit de pas, les actuacions de millora d'accessibilitat a les parades de bus, la inauguració del Bici Park, o la regulació dels aparcaments dissuasoris a la ronda Ibèrica, gratuïts per als vehicles amb el distintiu de resident.

A nivell de jardineria, el dossier recull les principals actuacions de millora i la poda de l'arbrat, i pel que fa a neteja i recollida de residus, destaca les millores que s'han introduït en el sistema de marcatges de la deixalleria, a banda de les dades de recollida de residus sòlids urbans, que demostren que el 2013 s'han generat menys residus que el 2012 en totes les fraccions (rebuig, envasos, mobles i trastos, fracció orgànica, i paper i cartró), excepte en la de vidre.

El dossier acaba fent repàs de la temporada de bany a les platges de Vilanova, explicant els treballs en la millora contínua per tal de poder garantir el respecte pel medi ambient, així com la qualitat de tots els serveis que es presten a les platges.

Podeu consultar el dossier aquí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00