Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Vilanova i la Geltrú serà seu del Campionat del Món de Tamborí, del 8 al 12 de desembre

29/11/2017
Sala de Premsa, aquest migdia. Sala de Premsa, aquest migdia.

La ciutat comparteix seu amb Vilafranca del Penedès

Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès acolliran del 8 al 12 de desembre el 2n Mundial de Tamborí Indoor, amb participació de les millors seleccions nacionals d'aquest esport.

La competició està organitzada per la Federació Catalana de Tamborí i Federació Internacional de Tamborí, compta amb la col·laboració del Consell Català de l'Esport i els dos Ajuntaments. Els seus representants han presentat aquest migdia a Vilanova i la Geltrú els detalls de la competició que es jugarà al CEM Issac Gálvez i Pavelló de la Collada (VNG) i Pavelló Esportiu Nou La Gamba de Vilafranca del Penedès.

El Mundial reunirà 140 esportistes, 13 equips masculins i 8 equips femenins, que representaran les seleccions d'Alemanya, Anglaterra, Brasil, Catalunya, Espanya, França, Hongria, Índia, Itàlia, Portugal, República de Benín,,República Txeca i San Marino.

Durant la presentació, els assistents han coincidit en la gran oportunitat que representa poder veure els millors esportistes d'aquesta disciplina, que té moltes similituds al tenis, amb tres jugadors en pista, sense xarxa divisòria i amb un tamborí en comptes d'una raqueta.

Per la Regidora d'Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, és un privilegi acollir a la ciutat esportistes d'alt nivell i alhora fomentar la promoció del Tamborí. "Esperem veure les instal·lacions plenes, ja que és una gran oportunitat per veure els millors jugadors de Tamborí del món. Però alhora també suposa una excel·lent promoció d'un esport encara minoritari, si bé a Vilanova tenim un club amb qui cada any organitzem un campionat internacional de tamborí a la platja. El Tambeach". La regidora ha agraït el treball que es fa des del Consell Esportiu del Garraf per la promoció del Tamborí entre l'alumnat dels instituts, així com la confiança de les federacions organitzadores i del mateix Consell Català de l'Esport.

Santi Siquier, representant territorial de Barcelona del Consell Català de l'Esport ha remarcat que des de l'organisme que representa sempre ha estat una prioritat fer polítiques de projecció internacional amb les quals recolzar les federacions i seleccions catalanes. "La nostra prioritat és la projecció internacional i poder reflectir amb aquestes accions el Pacte Nacional per l'Activitat Física i l'Esport subscrit al setembre."

La candidatura de Catalunya per ser seu del mundial va ser molt ben rebuda des de l'organisme internacional, tal com ha explicat el seu Vice President Jordi Moncusí. Bona part d'aquest èxit va ser l'organització l'any 2014 de la Copa Europa i el bon nivell dels jugadors i les jugadores de la selecció catalana.  Moncusí ha explicat que la internacionalització del Tamborí és una de les prioritats. "Volem aconseguir que cada vegada hi hagi més països en competició. Organitzar esdeveniments com aquest dóna visibilitat i és una oportunitat per donar a conèixer aquest esport. Cal valorar especialment l'esforç econòmic que han fet algunes seleccions per participar en aquest mundial, especialment aquelles que vénen de més lluny".

Per últim, el President de la Federació Catalana de Tamborí, i seleccionador de Catalunya, José Martínez, ha dit que aquest és un esport molt visual i atractiu per a l'espectador, i que fomenta valors que mereixen ser coneguts. "El Tamborí en pista o indoor és el gran desconegut a Catalunya. Té elements molt visuals que el fan molt atractiu de cara a l'espectador, però alhora compta amb valors molt integradors que traspassen fora del terreny de joc, com la igualtat entre homes i dones, esforç col·lectiu i companyonia".

Paral·lelament a la competició, l'organització realitzarà un torneig escolar internacional (Sots15) en el qual hi participaran equips de la Lliga Escolar Catalana, així com equips de França, Itàlia i Espanya.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00