Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

S'instal·la un coixí berlinès al carrer d'Albert Virella

03/11/2016
 Coixí berlinès  Coixí berlinès

Amb aquest element es busca una disminució de la velocitat dels turismes, en les proximitats de la rambla de la Pau, per millorar la seguretat dels vianants

La Regidoria de Serveis Viaris i Mobilitat ha instal•lat un "coixí berlinès" al carrer d'Albert Virella, abans de l'encreuament amb la rambla de la Pau.

El coixí berlinès és un element d'elevació que se situa en una part de la calçada i constitueix un obstacle per la conducció, en funció de la distància de les rodes al mateix eix del vehicle. Aquest dispositiu està pensat pels turismes, ja que per l'estretor de la distància entre rodes estan obligats a passar per la part elevada.

El coixí no afecta altres tipus de vehicles, com els de transport públic o els camions, els quals poden circular sense patir els efectes de l'elevació, evitant alhora les molèsties acústiques de les bandes sonores als veïns de la zona.

senyal coixíL'objectiu d'aquesta implantació, que es realitza com a prova pilot, és aconseguir que els turismes redueixen la seva velocitat en les proximitats de la rambla de la Pau, de manera que es millora la seguretat dels vianants. 


Senyal indicador de l'element de reducció de velocitat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00