Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Es posa en marxa un nou grup de suport emocional

17/09/2018
Grup de suport a La Plataforma Grup de suport a La Plataforma

Es tracta d'un recurs de suport psicològic per a persones cuidadores no professionals

Per tal d'oferir la millor cura a una persona depenent, la persona cuidadora també ha de tenir cura d'ella mateixa. Amb l'objectiu d'ajudar aquests cuidadors, el passat dimecres 5 de setembre es va iniciar a La Plataforma Centre Multiserveis un nou grup de suport emocional i ajuda mútua per a familiars cuidadors de persones amb dependència. Consta de 16 sessions d'una hora i mitja de durada i està conduit per una neuropsicòloga de l'Ecom, un moviment associatiu integrat per organitzacions de persones amb discapacitat física.
Una vegada més, els Serveis Socials municipals, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ofereixen un espai on compartir experiències, coneixements i inquietuds. Aquestes trobades generen vincles de relació amb altres cuidadors, i ofereixen estratègies per gestionar les necessitats i dificultats del dia a dia.

Ser cuidador significa dedicar la major part del teu temps a l'altre, acompanyant-lo i atenent les seves necessitats bàsiques. Amb el pas del temps, el cuidador pot experimentar un desgast físic i emocional degut a la intensitat i complexitat que suposa tenir cura d'una persona depenent, i poc a poc la seva qualitat de vida pot anar disminuint. Sovint els/les cuidador/es menystenen el valor de la cura que ofereixen. Dedicant un espai a ser cuidats potser percebran la importància i la necessitat de la feina que estan fent.

A banda d'aquest grup, el proper dimarts 18 de setembre, també amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, s'inicia el Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua "La Plataforma: cuidem als que cuiden". En aquest cas està adreçat a familiars d'usuaris del Centre de Dia i la Residència de La Plataforma, i ha estat
promogut per La Plataforma.

El grup està format per un total de 20 participants, que són familiars d'usuaris dels diversos serveis que disposa el Consorci de Serveis a les Persones de Vilanova i la Geltrú: Centre de Dia CAPI, Centre de Dia Masbau i la Residència Els Josepets. El programa té una durada de 10 sessions d'una hora i mitja, que es realitzaran a la sala d'actes de La Plataforma amb el suport d'un psicòleg.

Les persones interessades en aquest tipus de suport per a familiars de cuidadors poden adreçar-se a Serveis Socials: carrer Sant Josep, 16-22, o telefònicament al 93.814.44.81.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00