Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Els tallers participatius proposen seguir amb el sistema de pabordes però incorporant millores

30/04/2012
 Els tallers sobre el model organitzatiu de laFesta Major, al Centre Cívic Molí de Vent   Els tallers sobre el model organitzatiu de laFesta Major, al Centre Cívic Molí de Vent

Els participants en els tallers sobre el model organitzatiu de la Festa Major aposten per mantenir el model de pabordes però amb alguns canvis

La creació d'una personalitat jurídica pròpia pels gestors de la Festa va ser una de les idees més presents en les propostes per millorar el model d'organització de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú.

Dissabte es van fer al Centre Cívic Molí de Vent la segona jornada del procés participatiu, amb el treball en grup de les persones inscrites. Els grups van debatre i fer els seus suggeriments al voltant de diferents àmbits: el model general, el sistema de pabordes, el protocol de la festa, el paper de l'Ajuntament i sobre d'altres aspectes.

La possibilitat de crear una fundació o un ens amb personalitat jurídica pròpia per gestionar amb més eficàcia la festa va ser una de les propostes més comunes en els grups. Malgrat això ningú va posar en dubte el model dels pabordes, encara que si es van suggerir millores, per exemple, en el sistema d'elecció, per tal de fer-lo més obert. En aquest àmbit també es van repetir les propostes per millorar el sistema de traspàs d'informació entre els organitzadors d'anys diferents i d'esglaonar el relleu dels pabordes.

Pel que fa al protocol que regula el funcionament dels actes tradicionals, les peticions van ser de modernitzar-lo i actualitzar-lo, obrint-lo a la participació de més entitats de la ciutat.

Les demandes respecte el paper de l'Ajuntament en l'organització de la Festa van ser bàsicament en dues línies. Per un costat en el terreny econòmic, per tal de donar més autonomia als pabordes i per l'altre pel que fa a la implicació i la coordinació dels diferents serveis municipals.

Altres propostes per millorar l'organització de la festa van ser obrir un període de recollida de propostes per les activitats de la Festa Major, la creació d'un espai fix dedicat a la Festa i a fer difusió entre la ciutadania de com funciona l'organització i les maneres de participar-hi.

Després d'aquesta segona sessió, els tècnics municipals elaboraran una proposta de millora del model organitzatiu de la Festa Major que es presentarà públicament el 29 de maig per ser debatuda.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Neus Lloveras, i de la regidora de Cultura, Marijó Riba. Ambdues es van mostrar convençudes de la bona salut de la festa i van afirmar que la necessitat de millorar-la "és un símptoma de vitalitat". Més fotos del procés participatiu AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00