Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La retirada de la tanca de la plaça del Port, primer pas per la transformació de la façana marítima

11/02/2016
 Operaris retirant la tanca de la plaça del Port Operaris retirant la tanca de la plaça del Port

Aquest any també es farà un passeig per a vianants i carril bici fins al Trajo de Garbí i l’arranjament de la platja del Far

 Ports de la Generalitat ha començat a condicionar la zona d'ampliació de la plaça del Port, amb l'objectiu de reactivar l'espai per organitzar-hi activitats ciutadanes. Els primers treballs han consistit en el desmuntatge de la tanca que hi havia en aquesta zona. L'actuació continuarà amb l'adequació de l'esplanada per tal que s'hi puguin promoure activitats. L'alcaldessa, Neus Lloveras ha explicat que es tracta “d'una acció que forma part dels compromisos de Ports, tal com es va acordar en el concurs d'idees, en els pròxims dies s'arranjarà el paviment de la plaça per dur-hi a terme activitats de manera provisional fins que es reurbanitzi la plaça”. L'actuació s'executarà en un termini d'una setmana.

Un dels objectius estratègics de l'Ajuntament de Vilanova i de Ports de la Generalitat és remodelar la façana marítima. Aquest és un projecte complex i ambiciós que necessita molts recursos i modificacions urbanístiques. Aquest arranjament de l'espai de la futura plaça del Port s'ha activitat de mutu acord i de manera provisional a l'espera que comencin les obres del projecte d'urbanització de la façana marítima. Neus Lloveras ha dit que “Ports té un pressupost d'un milió d'euros que estava al pla quadriennal, per l'espai on no hi ha edificació, es guanya un espai ciutadà a la nostra ciutat. La resta de la plaça del Port sí que requereix una modificació urbanística i és la que s'està treballant de manera paral·lela, la plaça estarà acabada aquest 2016.”

Ports té previst destinar dins d'aquesta anualitat per a la urbanització de la plaça del port, 1.000.000 € i 400.000 per millorar la urbanització del passeig del Trajo de Garbí, que també s'executarà aquest mateix any. Els tràmits de contractació per part de Ports ja s'han iniciat. Es tracta de fer un carril bici i un passeig per a vianants que connecta amb el parc de Ribes Roges.

Una altra actuació destacada a la façana marítima que es durà a terme aquest any és la recuperació de la platja del Far. Costas del Ministerio de Fomento iniciarà després de l'estiu la creació d'un parc amb dunes i vegetació autòctona. L'objectiu és recuperar la platja, replantant la vegetació.

L'alcaldessa s'ha mostrat convençuda que es tracta “d'un pas endavant. Com veieu són una sèrie d'actuacions importants per donar compliment als compromisos de remodelació de la façana marítima. Aquest 2016 farem un pas endavant important.”

Tota aquesta informació es detallarà en la reunió de la comissió de seguiment de la façana marítima el dia 17. S'explicaran tots els avanços pel que respecta al passeig Marítim i a la plaça del Port, com a continuació del resultat del concurs d'idees. La retirada de la tanca és el primer pas per a la transformació de la façana marítima després del concurs realitzat i és un compromís de Ports per a poder complir el calendari previst que consisteix a urbanitzar la plaça, d'acord amb el resultat del concurs d'idees, al llarg d'aquest any 2016. En aquest sentit, s'està acabant de redactar el projecte d'urbanització que comprendrà tota la zona excepte la part actualment ocupada de la nau Dradisa, ja que aquesta part s'haurà d'executar quan estigui aprovada una modificació del Pla especial que permeti la volumetria de l'edifici previst en el projecte guanyador resultat del concurs d'idees.

Per altra banda també s'explicaran en la comissió de seguiment els arranjaments que ha fet l'Ajuntament al parc de Ribes Roges i també una intervenció que s'està fent intervenció a la desembocadura del torrent de Sant Joan que evitarà les males olors de l'aigua estancada i evitarà l'arribada de sòlids.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00