Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

300 noves places d’aparcament al front marítim durant els diumenges d'estiu

08/08/2013

L'oficina mòbil d'informació turística a la rambla Principal dispara el nombre d’atencions

A partir d'aquest diumenge el front marítim de Vilanova i la Geltrú disposarà de 300 noves places d'aparcament que es crearan a l'esplanada de les xarxes davant la Llotja de Pescadors, i a l'esplana de la plaça del Trajo de Garbí al costat de La Daurada. Aquest aparcament funcionaran tots els diumenge d'estiu al preu de cinc euros al dia. Paral·lelament es reforçarà la senyalització del pàrking de Baix-a-mar que només registra un ocupació del 36%. Així ho ha anunciat el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Gerard Figueras, en el transcurs d'una roda de premsa on també ha afirmat que "a partir de setembre haurem de trobar solucions més estables en qüestions com la mobilitat i l'estacionament al front marítim de la ciutat. El passeig ha esdevingut un cul de sac i per això el govern segueix sense renunciar a la connexió del passeig amb el carrer Zamenhof a través de l'Ortoll. Creiem que es una solució adient i que no malmetria el fet de voler mantenir l'Ortoll com una zona verda o a preservar." Figueras també ha volgut destacar el paper de la Policia Local durant les hores punta del cap de setmana per tal de minimitzar els efectes del trànsit i facilitat la mobilitat dels vehicles.

Sobre la campanya turística d'estiu el regidor va valorar de manera molt positiva el fet d'haver traslladat l'oficina mòbil d'informació turística a la rambla Principal enlloc de l'estació de RENFE. "El nombre d'atencions demostra que el públic visitant es desplaça més en vehicle particular que no pas en tren. Al llarg de la festa Major s'han fet moltes consultes i s'ha dirigit als visitant cap a establiments del centre, ja siguin comercials, gastronòmics o hotelers amb el que hem solucionat una mancança històrica de la ciutat". Aquesta percepció va ser refrendada pel gerent de l'Estació Nàutica de Vilanova i la Geltrú, Josep Manuel Pereira.

Sobre el visitants que al llarg de juliol i principis d'agost han optat per Vilanova i la Geltrú i que han passat per les dues oficines d'informació, destaca l'augment majoritari del turista francès seguits dels belgues, anglesos i holandesos. El visitant de l'eix Diagonal també ha augmentat i ha ampliat el seu àmbit territorial fins a Solsona i Olot. Aquest sol ser un trista familiar que ve al llarg d'un sol dia a Vilanova i la Geltrú. També destaca el turista rus que prefereix llogar un apartament i tenir accés a paquets turístics més exclusius. Finalment, Gerard Figueras ha volgut remarcar "l'impacte mediàtic que sobre la marca Vilanova i la Geltrú està tenint la celebració de les jornades Gastronòmiques de la Gamba que es tancaran a finals de setembre. Tot i a manca d'una valoració i avaluació final, la valoració fins el moment és altament positiva".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00