Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Govern muncipal qualifica 'd'hipoteca per a la ciutat' que el Ple desestimés l'acord sobre la finca d'interior d'illa a la zona de Mar

03/12/2013

L'alcaldessa de VNG ha destacat com a elements positius l'aprovació de la modificació de les ordenances i preus públics i el refinançament del deute de cara al pressupost de 2014

L'aprovació de la modificació de les Ordenances Fiscals i de preus públics per a l'any vinent, després d'incorporar-hi diverses millores tècniques i, l'aprovació del refinançament del deute de l'Ajuntament de cara al pressupost de 2014, són dos dels punts del Ple ordinari de desembre que l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras ha destacat en la valoració posterior a la sessió celebrada ahir.

Sobre aquesta qüestió, Neus Lloveras ha afirmat que "es va aprovar el resultat d'una primera negociació amb entitats bancàries per reduir la càrrega financera del 2014 en uns 800 o 900 mil euros".

A banda d'aquest tema, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha destacat la desestimació del conveni urbanístic i la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOUM) en l'àmbit de les finques d'interior d'illa delimitada per la rambla de Joan Baptista Pirelli, passeig del Carme, rambla de Lluís Companys i Eixample de Mar afirmant que "és un tema que ens preocupa molt especialment perquè pot suposar una hipoteca més per a la ciutat en els propers anys". Segons l'alcaldessa Lloveras, "aquests són temes que pel fet de ser impopulars es van posposant però que acaben ofegant l'Ajuntament i la ciutat". Sobre el debat i posterior votació que es va produir ahir durant el Ple de desembre, l'alcaldessa de VNG ha explicat que el Govern municipal volia amb aquest acord solucionar un problema urbanístic i financer que té sobre la taula i, ha manifestat Neus Lloveras "quedem bocabadats de veure que no es pot aprovar aquest punt i tornem a entrar en els errors històrics d'aquest Ajuntament que no afronta els problemes i va tirant-los endavant". Neus Lloveras ha recordat que fa dos anys i mig que s'està treballant per solucionar aquest i per aquest motiu "no hem dubtat a portar-lo al Ple i creiem que l'oposició ha valorat altres aspectes i no la prioritat que té la ciutat".

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet ha reiterat que l'acord desestimat ahir pel Ple pretenia solucionar una problemàtica que arrenca del 2001 amb la revisió del Pla General i la requalificació com a espai verd privat (anteriorment era espai verd públic) que aleshores es fa de la finca situada en l'interior d'illa dels carrers abans esmentats. Aquest fet va originar, ha recordat el regidor Giribet, que els propietaris reclamessin davant la justícia els seus drets urbanístics. El TSJC el 2004 va dictar sentència a favor d'ells i instant l'Ajuntament i la Generalitat a fer les modificacions per donar resposta a la demanda presentada. Posteriorment, el 2008, el TSJC va dir que la això s'havia de fer mitjançant l'expropiació. Una mesura que segons el regidor d'Urbanisme "costaria uns diners que segurament no podríem assumir". Amb aquest rerefons, Joan Giribet ha explicat que "la voluntat d'arribar a un acord ja neix del 2008, tot i que aleshores es treballava en una proposta de fer 10 casetes unifamiliars a l'interior d'aquest illa". En aquest sentit, Joan Giribet ha afirmat que "el projecte que hem fet segueix la línia iniciada per l'anterior govern per poder acomplir el termini de 31 de desembre de 2013". Sobre les propostes que ahir van presentar dos dels grups de l'oposició, el regidor d'Urbanisme ha manifestat que "tant l'opció de traspassar l'edificabilitat a l'Eixample de Mar, com proposa el PSC o bé traspassar-la a l'Eixample Nord, com diu IC-Verds s'haurien pogut dur a terme al 2004 o al 2008 sense impediments legals ni urbanístics". Joan Giribet creu que actualment aquestes propostes són "inviables, si tinguéssim 5 o 6 anys per fer això d'acord, però ara no tenim temps material d'arribar a cap acord". Finalment el regidor d'Urbanisme ha manifestat que "l'únic que vol aquest govern és evitar una catàstrofe financera a les arques municipals pels propers anys".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00