Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Sessió informativa i de participació sobre el desplegament del mapa d'antenes de telefonia mòbil a VNG

01/02/2012
 La sessió informativa es realitzarà a Neàpolis     La sessió informativa es realitzarà a Neàpolis

L'Ajuntament vol que la societat civil s'impliqui en un pacte de ciutat per consensuar el mapa d'antenes de telefonia mòbil

Dimarts vinent, 7 de febrer a les 19.30 h a Neàpolis, es farà una sessió informativa, adreçada a entitats veïnals i associacions de la ciutat amb l'objectiu d'iniciar un procés participatiu al voltant del desplegament de la telefonia mòbil a Vilanova i la Geltrú.

Actualment la tecnologia mòbil és d'ús comú tant a nivell personal com professional. Aquest fet origina que les persones usuàries exigeixin un bon nivell de cobertura a les companyies que ofereixen el servei i alhora, les companyies demanden poder instal·lar antenes a diferents punts estratègics del municipi per garantir un bon servei a la ciutadania. Amb aquest rerefons, neix el projecte GECODIT, un treball realitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona que pretén generar consens social entorn el desplegament de la telefonia mòbil a la ciutat.

A la sessió que es durà a terme a Neàpolis, s'explicarà en què consisteix el procés que compta amb una part tècnica i una altra de consens ciutadà. Quant a la part tècnica les feines a VNG estan gairebé enllestides ja que els diferents operadors de telefonia mòbil (Movistar, Orange, Vodafone i Yoigo) han posat sobre la taula tot el mapa d'antenes de telefonia mòbil i, juntament amb l'Ajuntament de VNG s'ha pactat quines estan ben situades, quines cal canviar de lloc i quines cal posar de més per tal de cobrir zones que, sense ser viables econòmicament, són necessàries. Pel que fa a la part de participació ciutadana, s'inicia aquest dimarts 7 de febrer amb la primera trobada amb associacions i entitats per informar i explicar com consensuar aquest pacte de ciutat.

La voluntat de l'Ajuntament de VNG és establir els criteris pel futur desplegament d'aquest mapa d'antenes de telefonia i el compromís de totes les parts d'acceptar els criteris de la comissió que s'ha de crear durant el procés.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00