Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Dia Internacional de la Gent Gran centra les activitats de la programació de tardor

17/09/2018
Tardor Activa Gent Gran Tardor Activa Gent Gran

Gent Gran Activa és una programació pensada per potenciar la participació, facilitar eines per millorar la qualitat de vida i promoure les activitats lúdiques i de socialització

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú desenvolupa polítiques que fomenten l'envelliment actiu i saludable, oferint un ventall d'activitats que contemplen la participació activa de les persones grans en la vida cultural i social, que promouen la informació, la formació i les relacions intergeneracionals, afavorint valors com la convivència, la tolerància i la participació entre generacions.

Com cada any per aquestes dates, s'inicia el nou curs amb activitats adreçades a la gent gran de la ciutat amb la programació "Gent Gran Activa. Tardor 2018", en la que destaquen especialment les activitats al voltant del Dia Internacional de la Gent Gran, que se celebra l'1 d'octubre, i que enguany estan pensades per donar a conèixer i sensibilitzar la població sobre els maltractaments a les persones grans.
És per això que el mateix dilluns 1 d'octubre es farà la presentació del Protocol d'abordatge al maltractament a les persones grans a Vilanova i la Geltrú, a càrrec de membres de la Comissió de seguiment d'aquest protocol.
El 18 d'octubre es farà la xerrada "Gent gran: consells per evitar els maltractaments", a càrrec dels Mossos d'Esquadra; i el 24 d'octubre la xerrada "El maltractament vers les persones grans. Dignitat de la persona. Què és? Què fer ? Com poder prevenir-ho?", a càrrec de Montserrat Celdran, psicogerontòloga i professora de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona.

La programació de tardor està pensada per potenciar la participació, facilitar eines per millorar la qualitat de vida i promoure les activitats lúdiques i de socialització, tenint en compte que, actualment, les persones grans s'interessen en els temes relacionats amb el benestar i la seva intervenció activa en la societat. Inclou xerrades, exposicions, tallers, passejades o balls de tarda els diumenges, que ja s'han posat en marxa aquest mes de setembre.
Podeu consultar tota la programació aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00