Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Nou etiquetatge pel peix i marisc de Vilanova i la Geltrú que permetrà saber on i quan s'ha pescat

03/12/2018
Presentació del nou sistema d'etiquetatge, a la Confraria  Presentació del nou sistema d'etiquetatge, a la Confraria

A partir d'aquesta setmana les barques de la llotja incorporen un sistema de codis QR en les captures

 A partir d'aquesta setmana les barques de la Confraria de Vilanova i la Geltrú començaran a provar un nou sistema d'etiquetatge del peix i marisc, que permet saber-ne el nom, on ha estat pescat i qui l'ha pescat. Totes les captures amb un pes superior als 250 grams portaran una etiqueta identificativa amb un codi QR que mostrarà el nom de l'espècie, el calador on s'ha pescat, quina embarcació l'ha capturat i també informació nutricional, gastronòmica i fins i tot propostes de maridatges.

Presentació etiquetatge peix 1La presentació de les noves etiquetes es va fer divendres al Pòsit de Pescadors. El director general de Pesca, Sergi Tudela, va explicar que aquesta és una aposta de futur, "va en la línia de valoritzar el producte i millorar-ne la comercialització". Per Tudela la manera de conservar el model català de pesca, amb la previsió de disminució de les captures, "ha de ser vendre millor", i es va mostrar optimista perquè "el nostre sector ho està entenent, aquest és un projecte que ha de ser emblemàtic".


Presentació etiquetatge peix 2El director general també va fer referència al consumidor, "hem de donar resposta al neguit de conèixer més el producte. Estem perdent la cultura de la diversitat del consum", i va apostar per recuperar el relleu generacional del consumidor.

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, també va incidir en la necessitat de millorar la comercialització del peix i del marisc. "El peix de Vilanova és excepcional i hem de saber vendre'l millor, en tots els sentits" va dir. L'alcaldessa va felicitar la Confraria vilanovina per l'esforç per innovar i va reiterar el suport de l'ajuntament a la iniciativa.

Pel Patró Major de la Confraria, Jaume Carnicer, "l'objectiu és fidelitzar els clients que volen menjar peix de Vilanova, que tinguin la certesa i la seguretat de menjar el que han demanat, que les persones no se sentin enganyades".

Presentació etiquetatge peix 3El nou sistema d'etiquetatge garanteix el seguiment i traçabilitat del peix, des del moment de la captura fins que arriba a la cuina. La informació, generada des de la barca, abans d'arribar a la llotja, es guarda mitjançant la tecnologia Blockchain, que la vincula a una base de dades immutable. El projecte s'ha desenvolupat amb el finançament de la Unió Europea, i ha comptat amb el suport tècnic de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00