Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Neàpolis acull una jornada de debat entre els agents econòmics, socials i culturals sobre el Pla de Projecció Internacional

14/12/2017
Un moment de la presentació de la diagnosi del pla durant la Fira de Novembre            Un moment de la presentació de la diagnosi del pla durant la Fira de Novembre

Els 3 elements que més valor afegit porten per singularitzar la ciutat en la seva projecció exterior són la Innovació, el Mar i la Cultura

Neàpolis, l'Agència Pública d'Innovació de Vilanova i la Geltrú acull demà divendres una sessió de treball amb els agents econòmics i socials locals per avançar en la redacció dels continguts del Pla de Projecció Internacional de la ciutat. Després que a la darrera Fira de Novembre es presentés la diagnosi prèvia, que mostrava les potencialitats i algunes fortaleses del territori, ara fa un pas més situant en el debat una primer proposta de redacció per encetar un debat obert que enriqueixi els continguts del document del pla.

La diagnosi oferta per l'equip redactor del pla ja apuntava i marcava les línies a seguir per assolir conjurar els actors implicats tant del sector públic com privat. El pla es marca la voluntat d'aplegar les propostes i opinió dels membres de la comunitat acadèmica, dels agents econòmics i socials i de les organitzacions vinculades a la societat civil amb un especial accent sobre aquelles vinculades a la cooperació.

Entre alguns dels elements que es desprenen de les anàlisis prèvies realitzades hi ha la necessitat d'articular i vertebrar tots aquests agents a través de diferents instruments com, per exemple, l'assoliment d'un Consorci de la Innovació. Aquest factor diferencial i de competitivitat, la innovació, és un dels tres elements detectats que ofereix més capacitats per afegir valor real al pla.

Els altres dos elements apuntats ja en la diagnosi prèvia són el Mar i la Cultura. Tos tres elements (Innovació, Mar, Cultura) emergeixen en la diagnosi prèvia com els que poden contribuir a l'assoliment dels objectius marcats en el document. Del desenvolupament de cadascun d'ells es desprenen elements cabdals que prefiguren des dels agents a tenir presents en la confecció del pla als diferents àmbits de recorregut que poden tenir les estratègies plantejades. Així instruments aparentment inconnexos com el laboratori de Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques, el patrimoni arquitectònic dels Indians o el festival Vida es relliguen com a instruments en sintonia amb les estratègies derivades del futur pla de projecció i son activitats a potenciar i donar suport. Aquestes estratègies hauran de tenir presents instruments que singularitzen la ciutat, bé sigui com a pol de coneixement, com a espai cultural i patrimonial o com a destinació turística per apuntar alguns dels elements tractors considerats en el pla.

El Pla es promou i coordina des de la direcció de Neàpolis, ja que l'agència pública d'innovació és un dels agents actius en el foment de la internacionalització de les empreses. L'objectiu general d'aquest pla es fixa ressaltar els factors que permetin la projecció exterior de Vilanova per contribuir a un desenvolupament local sostenible en termes econòmics, socials i ambientals.

Pel que fa als objectius específics que ha de complir el pla destaquen la potenciació dels pols d'excel·lència que permetin la projecció internacional de la ciutat; el fet de donar major visibilitat a les capacitats locals per esdevenir un pol d'atracció internacional i, finalment, la generació de les estructures de gestió i coordinació que garanteixin l'eficiència de les accions de projecció internacional.

Programa de la jornada

La sessió de treball començarà a les 11 del matí a les intervencions d'Eloi Juvillà, Cap de la secció de suport territorial de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona i Sara Martuscelli, Tècnica de la secció de suport territorial de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona que parlaran sobre Els Plans de Projecció Internacional per a les ciutats. La Diputació ha ofert el seu suport i col·laboració en el procés de confecció i redacció del pla, a més de contribuir al seu finançament.

Tot seguit seran els membres de l'equip de redacció del pla d'internacionalització Agustí Fernández de Losada, director del departament d'estudis i assistència tècnica internacional de Tornos Abogados i Anna Calvete, tècnica del mateix departament de la firma d'advocats. Ambdós oferiran la diagnosi sobre la qual es basteix el futur pla de projecció internacional.

Tot seguit, cap a les 12 del migdia, es presentarà un primer document amb la proposta del Pla de Projecció Internacional de VNG per a encetar el debat entre els assistents.. Intervindran en aquesta presentació Agustí Fernández de Losada, director del departament d'estudis i assistència tècnica internacional de Tornos Abogados i Juan Luis Ruiz, 1r tinent d'Alcaldia i regidor de Promoció Econòmica, Nova Governança i Comunicació. Les línies estratègiques del pla seran debatudes entre els convidats a la sessió de treball.

La jornada es clourà cap a la una de la tarda amb la presentació de les conclusions del debat i les intervencions del 1r tinent d'Alcaldia i regidor de Promoció Econòmica, Nova Governança i Comunicació, Juan Luis Ruiz i l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú Neus Lloveras.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00