Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

L'Ajuntament posa en marxa el registre ciutadà

26/09/2012
Sessió participativa del mes de maig entorn el model organitzatiu de la Festa Major Sessió participativa del mes de maig entorn el model organitzatiu de la Festa Major

Aquesta iniciativa permetrà a les persones que s’hi apuntin prendre part individualment en els processos participatius

La posada en marxa del registre ciutadà permetrà a la ciutadania estar informada i formar part de les experiències participatives que, a partir d'ara, posi en marxa l'Ajuntament. Es tracta d'una inscripció voluntària i a títol individual que té per objectiu desenvolupar al màxim els mecanismes de participació dels ciutadans i les ciutadanes així com incrementar el nivell de participació de la ciutadania en la presa de decisions.

El Registre Ciutadà de Vilanova i la Geltrú vol esdevenir un recull de dades de les persones interessades a participar, a estar al dia, informar-se de l'actualitat municipal i implicar-se en els assumptes públics del municipi. Per formar-ne part sols cal omplir les dades en aquest espai del web vilanova.cat

El Reglament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament estableix entre els seus objectius desenvolupar mecanismes de participació de la ciutadania en la definició dels seus projectes, així com incrementar la participació activa de ciutadans i ciutadanes, formant part dels processos i sessions que s'organitzin.


La importància de la participació

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú entén la Participació Ciutadana com un procés educatiu que passa per aprendre a explicar les seves idees, escoltar els altres, consultar, debatre, negociar i sumar esforços per avançar plegats a fi de millorar el nostre entorn i participar en la presa de decisions, en el seguiment i el control del govern.

La participació tampoc no és cap recepta màgica capaç d'eliminar els conflictes i que ho pugui solucionar tot, però sí que és cert que les decisions i propostes que es prenen participativament tenen més possibilitats d'èxit, en el sentit que s'assumeixen polítiques que han sorgit del consens previ.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00