Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

L'Ajuntament de VNG actua d'ofici per desmuntar una grua d'un solar d'obres aturades

23/11/2017

Després de realitzar inspeccions i requeriments el procediment ha finalitzat amb un decret que ordena l'execució subsidiària per evitar riscos

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha procedit a desmuntar d'ofici una grua d'obra situada en el solar en construcció ubicat a la confluència entre el carrer de la Creu de Xirivia i la rambla de Sant Jordi. La Regidoria d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient va resoldre al setembre d'enguany ordenar l'execució subsidiària per retirar la grua en compliment del decret de Restauració de la realitat física alterada i l'ordre jurídic vulnerat per l'empresa propietària d'aquest solar i responsable de la instal·lació de la grua.

La grua en qüestió estava en aquest solar des de juny de 2012, quan la propietat del solar va obtenir la llicència per a la seva instal·lació. Des de l'Ajuntament de VNG al maig de 2013, mitjançant inspecció, es va observar que les obres estaven aturades i es va demanar a la propietat la documentació acreditativa d'estar al corrent de les inspeccions tècniques de la Generalitat. Al juny de 2014 es va declarar la caducitat i resolució de la llicència urbanística i al febrer de 2016 es va procedir a fer un advertiment previ requerint la retirada de la grua. L'expedient iniciat va continuar la tramitació administrativa fins arribar a la signatura del decret d'ordre d'execució de la retirada de la instal·lació, signada pel regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de la ciutat al setembre de 2017.

Des de la Regidoria d'Urbanisme i Habitatge s'ha constatat que la instal·lació no ha passat cap revisió en els darrers quatre anys i pot suposar un risc per als edificis veïns. L'Ajuntament va procedir a principis d'aquesta setmana a desmuntar la grua, dipositant-la a l'interior de la pròpia obra per tal que se'n faci càrrec la propietat del solar, a qui s'hi imputarà les despeses d'aquest desmuntatge.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00