Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

L'Ajuntament instal·la semàfors per millorar la seguretat dels vianants

30/12/2013
La inversió s'ha prioritzat en tractar-se d'un cas de seguretat per a les persones  La inversió s'ha prioritzat en tractar-se d'un cas de seguretat per a les persones

Divendres al migdia va entrar en funcionament el semàfor per facilitar el creuament de vianants a la ronda Ibèrica davant de l'Hospital

Uns dies abans del previst, divendres al migdia entraven en funcionament els semàfors de la ronda Ibèrica que han de regular el pas de vianants a la ronda Ibèrica a l'altura de l'Hospital de Sant Antoni.

Les obres han durat menys de dues setmanes i han suposat una important millora, ja que es tracta d'un punt de creuament important de vianants per a accedir als aparcaments i a l'Hospital, i la intensitat de vehicles és molt alta, fets que incrementen el risc d'accidents.

En un moment complicat per a les inversions públiques, la regidoria de Serveis Viaris i Mobilitat ha prioritzat aquesta actuació que suposa una millora de la seguretat que els vianants feia temps que reclamaven. De fet, quan es va reformar la ronda Ibèrica l'any 2006 aquest pas de vianants no es va considerar com a punt conflictiu, i en aquests anys s'hi han produït diversos atropellaments.

El pressupost final aproximat ha estat de 10.000 euros, gràcies a l'esforç de reducció de costos, incloent l'aprofitament de material en desús, que ha permès rebaixar les primeres estimacions de cost pressupostades en 24 mil euros.

Estava previst que els semàfors entressin en funcionament a principis de 2014, però hores d'ara ja funcionen amb normalitat. Aquesta setmana s'instal·larà els rètols lluminosos que indiquen els polsadors per als vianants.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00