Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

L'alcaldessa de VNG i la gerent de Ports de la Generalitat visiten la dàrsena pesquera, ja sense tanca

11/06/2014
 Neus Lloveras, Dolors Rodríguez i Joan Giribet a la dàrsena pesquera    Neus Lloveras, Dolors Rodríguez i Joan Giribet a la dàrsena pesquera

La retirada de la tanca ha estat fruit del compromís entre l'Ajuntament de VNG, Ports de la Generalitat i la Confraria de Pescadors per obrir la zona a la ciutadania

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez i el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet han anat aquest migdia fins a la dàrsena pesquera on s'està enllestint la retirada de la tanca que delimitava la zona. Es preveu que la setmana vinent ja s'hagi retirat totalment.

La retirada de la tanca a la dàrsena pesquera ha estat fruit del compromís entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ports de la Generalitat i la Confraria de Pescadors per tal d'obrir aquesta zona de les 7 a les 21 h, fent possible l'accés de la ciutadania per veure l'operativa de desembarcament del peix. Aquest espai, durant la nit romandrà tancat i disposarà d'un servei de control nocturn i de videovigilància, mitjançant una trentena de càmeres per fer el control de la zona. També s'ha renovat l'enllumenat públic. El conjunt d'aquestes actuacions suposen una primera inversió de 300.000 euros per part de Ports de la Generalitat.

Segons ha explicat l'alcaldessa de la ciutat "l'objectiu de la visita d'avui ha estat fer el seguiment d'aquesta gran inversió que Ports de la Generalitat ha previst fer a la façana marítima de la ciutat" amb una inversió pública quantificada en 1,8 milions d'euros i que ha d'anar acompanyada d'altres inversions privades. L'alcaldessa Lloveras ha manifestat que "hem de valorar molt positivament l'actuació perquè aquest és el tercer port de Catalunya i és un dels centres de treball més importants que hi ha a la ciutat". En aquest sentit, Neus Lloveras creu que "cal vetllar per aconseguir la màxima integració del port a la ciutat" tenint en compte que cal mantenir les garanties de salubritat i seguretat que requereix el funcionament ordinari de la instal·lació portuària.

Per la seva banda la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez confia que aquesta integració del port a la ciutat continuarà com ja ha passat en la resta de ports de la Generalitat. Segons Dolors Rodríguez, "tots els ports de Catalunya s'han integrat molt bé perquè les ciutats han anat creixent al voltant d'aquests ports". En aquest sentit, la gerent de Ports de la Generalitat ha afirmat que "cal trobar la manera de coordinar-nos i de continuar avançant per fer possible aquesta integració".

Sobre la plaça del Port, Dolors Rodríguez ha dit que "que és un espai de 14.000 metres quadrats que es cedeix a la ciutat sense res a canvi i que quan es parla de concessions s'està parlant de petites activitats que puguin generar activitat econòmica". La gerent de Ports ha recordat que actualment hi ha un estudi de detall pendent d'aprovació per part del Ple municipal i per tant encara no ha finalitzat aquest procés.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00