Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El curtmetratge "La parada" produït per Claqueta Cinema premiat al Festival Internacional de Cinema de Rochester-NovaYork

29/05/2017
Claqueta 2     Claqueta 2

El reconeixement, dins categoria The best of the fest, fou ser recollit pel director i guionista David Sanz i la productora Andrea Ancíbar

El curtmetratge "La Parada", produït per la productora Claqueta Cinema i amb la col·laboració de Catalonia Film School, ha estat premiat recentment com un dels tres millors curtmetratge en el prestigiós Festival Internacional de Cinema de Rochester-Nova York. El premi, inclos dins la categoria The Best of the Fest, va ser recollit pel guionista i director del curt, David Sanz i la productora i directora de l'Escola de Cinema, Catalonia Film School, Andrea Ancibar.

 

Premiats


Claqueta Cinema presentava a Rochester un curt de 18 minuts titulat "La Parada" (The Stop)., Una producció dirigida per David Sanz Tony Lopez, amb guió del mateix David Sanz i interpretat per Carlos Noriega i Adriana Segurado. La producció que ha comptat amb la col·laboració de Catalonia Flm School és un drama romàntic. L'argument presenta el personatge de l'Àlex que retorna a casa per qüestions relacionades amb una herència. Allà coneixerà a Andrea. Un encontre inesperat presentat amb una atmosfera plujosa que és terreny adobat per la nostàlgia i que mostra el pas del temps com un element transformador i transformat. El conjunt va captivar espectadors i critica.

PosterEl Rochester Internacional Film Festival és un prestigiós festival de curtmetratges que durant tres dies del mes d'abril projecta dotzenes de produccions i que aquest 2017 celebrava la 59 ena edició. Està considerat com un dels majors festivals de curts del món que cada primavera aplega productors, directors i companyies en un esdeveniment que se celebra al Teatre Dryden de George Eastman i on s'ofereixen films de tots els generes, sempre i quan no excedeixin els 30 minuts de durada.

La històrica tradició cinèfila de Rochester es deu a què en questa ciutat es troba el museu més antic del món dedicat a la fotografia i un dels arxius cinematogràfics amb més solera de tot el món, que es va inaugurar en 1949. La raó és que Georges Eastman, fundador de la companyia Kodak, va obrir la seva factoria en aquesta ciutat, un complex que encara és operatiu i que es troba en un parc industrial d'innovació de més de 4,8 milions de metres quadrats. Un espai on operen més de 68 companyies i que dóna ocupació a més de sis mil persones. El museu es troba a la que va ser l'antiga casa del fundador George Eastman. Des que fou obert el museu té com a missió recollir, preservar i promoure la fotografia i el cinema.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00