Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Govern lamenta el rebuig del Ple a connectar la façana marítima amb el carrer Zamenhof

12/03/2014
Glòria Garcia, Neus Lloveras i Marijó Riba Glòria Garcia, Neus Lloveras i Marijó Riba

Satisfacció pel conveni amb la família de Francesc Roig Toqués per la cessió de la col·lecció del museu de curiositats marineres que s'ubicarà al Far

El govern de VNG ha fet públic el seu disgust per l'aprovació en el ple de dilluns d'una moció que descarta la prolongació del carrer de Zamenhof fins a Aderró per poder millorar la mobilitat de la zona marítima. L'alcaldessa, Neus Lloveras, lamenta aquesta decisió perquè creu que aquesta opció "és l'única manera de solucionar la mobilitat de la façana marítima". En el mateix sentit es va expressar la regidora de Serveis Viaris, Glòria Garcia, que es va mostrar sorpresa perquè "nosaltres ho portàvem en el programa electoral però el PSC també, i dues vegades hi ha votat en contra".

En la valoració del Ple municipal ordinari del mes de març, el Govern va voler destacar alguns acords i convenis com ara la la cessió en comodat de la col·lecció de curiositats marineres Roig Toqués a l'Ajuntament. La regidora de Cultura, Marijó Riba, va explicar que quan va sorgir l'adequació de l'espai del far, es va considerar una bona ubicació per a la col·lecció. "Vull destacar que amb això l'espai del far prendrà rellevància perquè es podrà explicar perfectament la història marinera, nàutica i pesquera de la ciutat". La regidora de Cultura va destacar la importància de la personalitat de Francesc Roig Toqués, "és un col·leccionista, des del món mariner ens pot fer volar per tot el món, el seu museu era un món màgic on ens feia volar la imaginació". Marijó Riba es va mostrar molt satisfeta per l'acord amb la família per la cessió de la gestió de la col·lecció.

Un altre acord amb valoració positiva per part del govern municipal ha estat amb l'associació COMPEX per la cessió d'ús de la planta baixa de l'immoble del carrer de Sant Joan, 31-33. L'alcaldessa va destacar el treball que ha dut a terme l'entitat per adequar l'espai, "la seva capacitat de compartir experiències l'han aplicat a l'adequació de la casa". Compex, Compartir Experiències, és una entitat de gent gran que compta amb 3000 associats, 1.300 dels qual son actius.

En referència també al Ple, Neus Lloveras va destacar també el rebuig a la LRSAL, la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local. Tots els grups municipals excepte el Partit Popular van donar suport a presentar un recurs contra aquesta nova normativa "que limita de manera severa la participació dels municipis en la prestació de serveis a la ciutadania". Per Lloveras aquesta no és una llei de racionalització "sinó de recentralització, que posa en perill la prestació serveis tant bàsics com els serveis socials, l'ensenyament i la sanitat". L'objectiu de l'aprovació d'aquest acord al Ple és sumar-se a d'altres municipis catalans i espanyols per poder presentar un recurs contra la LRSAL al Tribunal Constitucional.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00