Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Gener de museus

22/12/2017
La mòmia Nessi forma part de la col·lecció egípcia del Balaguer La mòmia Nessi forma part de la col·lecció egípcia del Balaguer

Passades les festes de Nadal, els museus de la ciutat s'omplen d'activitats per a tots els públics

El Museu Víctor Balaguer comença l'any amb un concert del grup d'arpes de l'Escola Municipal de Música d'Altafulla, amb la vilanovina Esther Piñol. Serà dijous 4 de gener a les 19.30 h, amb entrada gratuïta.
Diumenge 7 de gener el Museu celebra el Primer diumenge de mes, amb entrada gratuïta i visita comentada a les col·leccions a les 12 h.
Dissabte 13 de gener, a les 12 h, es farà la visita "La tomba de Sennedjem". A través de la col·lecció egípcia del Museu, donada per Eduard Toda el 1886, es farà un viatge en el temps per a conèixer la tradició i l'art de l'Antic Egipte. La visita finalitzarà amb un tast de dolços àrabs. Costa 6 euros per persona, i cal fer reserva prèvia.
Diumenge 21 de gener, a les 12 h, "Tu tries!". Una visita on el públic del museu és qui tria les peces de la col·lecció que s'explicaran en el recorregut. Més informació a www.victorbalaguer.cat .Costa 4 euros per persona, amb reserva prèvia.
Diumenge 28 de gener, a les 11.30 h, visita familiar al Museu Balaguer. Dinamitzada i adaptada perquè els més petits coneguin el museu i la història d'algunes peces. En acabar, es realitzarà una activitat plàstica al voltant de les col·leccions. Han d'anar acompanyats d'un adult, que pagarà 4 euros. Cal reservar prèviament.

Per concertar les diverses activitats, cal fer la reserva al telèfon del Museu: 93 815 42 02 o bé al correu informacio@victorbalaguer.cat

Pel que fa al Museu Romàntic Can Papiol, comença les activitats de gener amb el Primer diumenge de mes. El 7 de gener s'ofereix entrada gratuïta i visita comentada a les col·leccions a les 12 h.
Diumenge 14 de gener, a les 11 h, visita familiar a Can Papiol. Dinamitzada, enfocada a un públic familiar, per conèixer la història de la casa i dels seus habitants. Costa 4 euros per als adults, i s'adreça a nens i nenes de 7 a 12 anys. Cal reserva prèvia.
Dissabte 20 de gener, a les 17 h, es farà l'activitat "L'hora de la xocolata". En època de Francesc de Papiol, la xocolata era la beguda per excel·lència del moment. El menjador de la casa es prepara per a compartir una visita sobre l'oci i els costums del 1800, en companyia d'un tast de xocolata calenta, en col·laboració amb la Xurreria Trifón. Costa 6 euros per persona, amb reserva prèvia.

Per concertar les activitats de Can Papiol, cal reservar al telèfon del Museu: 93 893 03 82 o bé al correu museupapiol@vilanova.cat

Finalment, l'Espai Far també celebra el Primer diumenge de mes el 7 de gener, amb entrada lliure i visita comentada gratuïta a les 12 h.

Dissabte 20, Tercer dissabte de mes, a les 12 h, es fa una visita comentada a l'Espai Far inclosa en el preu de l'entrada general.
Diumenge 21 a les 12 h es farà el taller infantil "Tots a bord!", un taller per a descobrir els diferents tipus d'embarcacions i fer el teu propi vaixell de joguina. A partir de les col·leccions del Museu del Mar de Vilanova i la Geltrú i dels objectes reunits en el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués, els infants podran crear una maqueta de vaixell o embarcació per jugar.
Dissabte 27, a les 11 h, es farà el taller "Puja a la Barca", amb una visita a la barca d'arrossegament Avi Pau, a càrrec del veterà pescador vilanoví Pau Pons, i de Rafael Montoya. La visita finalitza amb un tast mariner de gamba blanca a l'Espai Far. Costa 7 euros i cal fer reserva prèvia.
Aquesta activitat forma part del cicle "Puja a la barca", que té per objectiu donar a conèixer al públic les diferents arts de pesca que es practiquen a Vilanova de la mà dels propis pescadors vilanovins, que ensenyen les seves barques de pesca i com és l'ofici que s'hi practica. De manera que els participants poden pujar a la barca al moll i conèixer-ne el funcionament in situ, finalitzant amb un tast mariner a l'Espai Far per a degustar algun dels peixos que es pesquen amb aquests oficis. Es tracta d'una manera d'apropar la pesca i les tradicions marineres a grans i petits d'una manera vivencial, potenciant el coneixement directe de quin és l'origen dels peixos que es troben al mercat.
El cicle es va iniciar el passat 25 de novembre amb la visita a la barca d'encerclament Domingo, de la mà d'Albert i Domènech Bardí, i un tast mariner de sardines en escabetx a càrrec de Salvador Pons; que va tenir molt bona acollida. Posteriorment, el cicle continuarà visitant una barca d'ofici petit de la mà d'Eduard Escolà al mes de febrer.

Totes les activitats de l'Espai Far requereixen reserva prèvia, trucant al 600.509.223, o bé escrivint a espaifar@vilanova.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00