Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Cloenda de la 18a edició del taller La Història a les nostres mans

22/06/2017
Dones amb Memòria 2017  Dones amb Memòria 2017

El grup de Dones amb Memòria són rebudes per l'Alcaldessa i la Regidora de Gent Gran

La Sala Noble de la Casa Olivella va acollir dimarts al migdia l'acte de cloenda del curs 2016-2017 del Taller "La Història a les nostres mans" que porta a terme des de fa 18 anys, el grup de Dones amb Memòria.

L'Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras i la Regidora de Gent Gran, Blanca Albà van oferir al grup de dones una recepció oficial, com a acte d'agraïment al treball que realitzen les voluntàries al llarg del curs, a les quals han animat a continuar amb la tasca que venen fent.

Dones amb Memòria 2017_Amb aquest objectiu, al llarg d'aquests anys, el grup de Dones amb Memòria ha anat recuperant la història quotidiana de la ciutat, des del punt de vista de les dones. Gràcies a les seves vivències s'ha pogut editar la col·lecció Memòria del Futur.

10 volums, de temes diferents, que recullen la vida a la Vilanova i la Geltrú de la seva infantesa i joventut, així com dels fets que van marcar d'alguna manera la història de la ciutat. Un llegat molt particular, pensant en les generacions futures, ja que resulta una valuosa eina per conèixer la història de la vila i entendre la realitat actual.

Una de les activitats més destacades del grup de Dones amb Memòria és la transmissió de les seves vivències. Per això, des de fa 8 anys ofereixen tallers a escoles i instituts de la ciutat, on les voluntàries del grup expliquen als infants i joves les vivències de l'època viscuda, a través del seu testimoni. Aquests tallers tenen molt bona acceptació entre la comunitat educativa, i anualment hi participen un miler d'alumnes.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00