Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Més d’una seixantena de persones van omplir els jardins de Can Papiol per donar el tret de sortida a la campanya d’ERC pel SÍ al referèndum de l’1O

30/06/2017
Acte ERC Acte ERC

Nota de premsa d'ERC

La secció local d'Esquerra Republicana a Vilanova i la Geltrú va engegar el passat dijous 29 de juny la campanya pel SÍ al referèndum convidant al conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín. En l'acte celebrat als jardins de Can Papiol, en el qual hi van assistir més d'una seixantena de persones, també hi van intervenir la portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Queti Vinyals, i el president de la secció local Oriol Huguet.

Conseller Toni CominPrecisament Huguet va obrir l'acte tot indicant que "el sistema públic de salut és un dels pilars bàsics de l'estat del benestar i, per tant, hem de parlar de quin model volem per la nova República". A continuació, el president d'ERC a Vilanova i la Geltrú va plantejar a Comín una sèrie de preguntes plantejades durant el cicle de debats #FemNovaVila i en diferents trobades amb col·lectius del sector de la salut.

El conseller de Salut va iniciar la seva intervenció apuntant que "el sistema sanitari català és un sistema d'èxit però amb un problema d'infrafinançament crònic". "Volem la nova República per invertir al sistema sanitari el que li pertoca", reclamava Comín, tot afegint que "és important que aquest estigui dirigit per polítiques d'esquerres". El conseller també va fer pública la seva voluntat de "garantir el caràcter públic de la sanitat" ja que això "ens fa guanyar qualitat i eficiència".

Comín també va parlar de la Vegueria Penedès, indicant que "cal crear xarxes territorials —especialment una xarxa d'hospitals— per fer un sistema menys hospitalocèntric" i va reafirmar el seu compromís de tenir un calendari aproximat de les inversions que hem de tenir a Vilanova i la Geltrú de cara a la tardor. El conseller no va voler acabar sense remarcar que els tres grans problemes que repercuteixen als recursos del sistema sanitari són el dèficit fiscal, el frau fiscal i l'atur i que "amb la nova República podrem resoldre tots tres problemes" a més a més de "reduir les llistes d'espera, millorar les condicions dels metges i accelerar inversions necessàries".

L'acte el va tancar Queti Vinyals, qui va exposar que "farem una nova República basada en l'educació, la cultura, la salut i la justícia". La portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es va mostrar convençuda que "amb la força de tots, el canvi és possible". Per aquest motiu, va demanar als assistents el seu vot afirmatiu al referèndum que se celebrarà el proper 1 d'octubre.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00