Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La formació i la sensibilització sobre la llengua catalana, en el tercer Consell Ciutadà de la Convivència

22/01/2010
Lluís Pastor, al Consell Ciutadà de la Convivència Lluís Pastor, al Consell Ciutadà de la Convivència

El doctor en Periodisme Lluís Pastor ofereix una xerrada sobre la influència de la informació no verbal en la comunicació

La tercera edició del Consell Ciutadà de la Convivència, que es va celebrar ahir dijous, va tractar els projectes de formació, difusió i sensibilització en l'ús de la llengua catalana que es desenvolupen a la ciutat a través de la Xarxa d'Espais per la Llengua. La sessió, que va tenir lloc a la Casa Olivella, va reunir una quarantena de persones i va comptar amb la presència de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Isabel Pla.

Mari Pau Munuera, de l'Associació de Dones La Frontissa, Carme Bravo, de l'Escola d'Adults Teresa Mañé, i Carme Feliu, de la Xarxa de Centres Cívics Municipals, van exposar les iniciatives que es porten a terme a la ciutat amb la finalitat de facilitar a tothom la possibilitat d'aprendre la llengua catalana i de difondre la seva importància com a vehicle de cohesió social. Totes tres ponents parlaven en representació de la Xarxa d'Espais per la Llengua, un punt de trobada i coordinació entre els diferents ens, serveis i entitats que fan formació de la llengua catalana a Vilanova i la Geltrú.

D'altra banda, el doctor en Periodisme Lluís Pastor va oferir la conferència El llenguatge ocult de la convivència, en què va abordar la rellevància de la comunicació no verbal en les relacions humanes. El periodista i professor va explicar que en tot missatge que s'emet verbalment hi ha una part conscient i una d'inconscient, amb una alta càrrega d'informació. Al final de la seva intervenció, Lluís Pastor va fer una anàlisi del llenguatge ocult en els discursos de mandataris i altres personatges públics.

El Consell Ciutadà de la Convivència vol ser un espai de sensibilització i participació obert a tots els organismes, entitats i persones de la ciutat. Les dues edicions anteriors del Consell Ciutadà s'han celebrat els anys 2006 i 2008. En la primera es va presentar el Pla per a la convivència i es va pronunciar la conferència Ciutat, convivència i cohesió social, a càrrec d'Albert Serra, professor d'ESADE i membre de la Fundació CIDOB. L'any 2008 es van tractar projectes relacionats amb els centres escolars i es va presentar l'Acollida familiar a les escoles. La conferència, Els fonaments de la convivència, va ser a càrrec del doctor Salvador Cardús, professor de sociologia de la UAB. 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00