Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

L'Alcaldessa es reuneix amb els veïns i veïnes del barri del Centre Vila

21/06/2016
La trobada es va fer a la Sala Noble de la Casa Olivella      La trobada es va fer a la Sala Noble de la Casa Olivella

L'Ajuntament de VNG reinicia aquesta setmana les trobades als barris

Amb la intenció d'escoltar les inquietuds, queixes i suggeriments de la ciutadania, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, acompanyada dels regidors de l'equip de govern Gerard Llobet i Blanca Albà, iniciava aquest dilluns la quarta sessió del cicle de trobades “l'Alcaldessa al teu barri”.

La quarta ronda es va iniciar al barri del Centre Vila amb participació d'una trentena de veïns i veïnes que es van reunir a la Casa Olivella. En un primer moment, l'alcaldessa els va donar a conèixer algunes de les prioritats de l'equip de govern per a aquests propers anys, i que tenen com a objectiu el manteniment de la ciutat, la millora de la neteja i l'aplicació de les ordenances en matèria de civisme.

Durant el seu torn, els participants van mostrar el seu descontent per l'estat de la via pública, els excrements de gossos, les esquitxades a portes i façanes provocades per la màquina de regar els carrers, així com les males olors dels contenidors ubicats al carrer de la Mercè. Sobre aquesta darrera qüestió, Neus Lloveras els va explicar que estava previst treure'ls d'aquest espai i que hores d'ara s'està buscant un nou emplaçament que generi menys molèsties als veïns.

Una altra de les queixes va ser sobre la instal·lació de taules i cadires en alguns punts de la rambla Principal, que dificulten l'accés de clients a d'altres establiments comercials de la zona, i que, segons afirmen, impedirien dur a terme els plans d'evacuació si es donés el cas. A més, van demanar una modificació de l'ordenança per evitar que al carrer de Sant Gervasi es poguessin instal·lar nous establiments com els que han proliferat en els darrers mesos. El regidor d'Urbanisme Gerard Llobet va explicar que quan es donen permisos per la instal·lació de terrasses es preveuen uns passos que cal respectar, i que des de l'Ajuntament es vetllarà per fer complir la norma.

La retirada de les jardineres del carrer del Correu, les pintades a les façanes d'habitatges o l'estat malmès de les voreres del carrer de Tetuan a causa del trànsit van ser altres demandes dels veïns. Sobre aquest darrer punt, Gerard Llobet va explicar que dins nou Pla de Mobilitat hi ha prevista una actuació per reduir el trànsit en aquesta zona.

Altres temes tractats durant la trobada amb els veïns van ser la petició de control sobre els vehicles que utilitzen indegudament l'aparcament de l'hospital de Sant Antoni, fet que perjudica als usuaris del centre sanitari.

La millora i adequació de l'enllumenat públic al barri va ser una altra de les peticions que els assistents van fer als responsables del govern municipal, així com també les molèsties per sorolls al carrer de la Unió a l'hora del tancament dels bars i discoteques, i van demanar major presència policial a la zona durant aquest horari. Altres aspectes tractats en aquesta trobada va ser la millora de la senyalització viària, o canvis de sentit d'alguns carrers.

Una darrera reclamació feta a l'alcaldessa va ser sobre la possibilitat que hi torni a haver cinema a la ciutat. Sobre aquesta qüestió, Neus Lloveras va explicar que el govern està en contacte amb la propietat dels Lauren per desencallar la situació en la que es troben, i que l'Ajuntament donarà totes les facilitats que facin possible la instal·lació d'un cinema a la ciutat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00