Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Neus Lloveras aposta pel canvi de model econòmic basat en el mar, el turisme i el coneixement

11/06/2013
null L'audiència pública de balanç de 2 anys de mandat, a la nau del Museu del Ferrocarril

El Govern fa balanç de dos anys de mandat prioritzant l'atenció a les situacions d’urgència social

El govern vilanoví va fer balanç dels dos primers anys de mandat en un acte obert en format d'audiència pública. L'alcaldessa, Neus Lloveras, va presentar les prioritats en la seva gestió i les principals accions dutes a terme.

L'alcaldessa va parlar de les prioritats al capdavant de l'Ajuntament, que en aquests moments son atendre els efectes de la crisi econòmica. Per això, va explicar Lloveras, s'han estructurat tres eixos d'actuació: els serveis a les persones i l'atenció a l'emergència, la promoció de l'activitat econòmica i les finances i gestió municipals per fer un ajuntament més eficient, més proper, més responsable.

L'exposició va posar de relleu algunes dades significatives, com ara el creixement de sol•licituds d'atenció dels Serveis socials que l'any 2012 va doblar l'any 2011. Neus Lloveras va explicar que l'Ajuntament ha incrementat enguany la partida de serveis socials un 29% i que es treballa estretament amb altres administracions i entitats involucrades per fer front a les necessitats més urgents.

Pel que fa la creació d'ocupació, l'alcaldessa va parlar de tres àmbits en els quals s'està treballant:formació, emprenedoria i foment de l'activitat econòmica.
Davant de la impossibilitat de fer inversions en grans projectes, el govern està promovent un canvi de model econòmic a la ciutat aprofitant actius com son el mar, el port, la indústria TIC i mòbil i la universitat. Per això s'han establert tres espais de treball: la ciutat portuària, la ciutat-campus del coneixement i la ciutat turística.

Neus Lloveras també va fer menció de petites obres de millora que s'han anat duent a terme a la ciutat en els últims mesos, com la reordenació de la zona de la plaça de Catalunya i el carrer del pare Garí, i també va recordar que pel govern és molt important la manera de fer les coses. L'alcaldessa va fer especial esment de conceptes com la transparència, l'eficiència, la sostenibilitat i la responsabilitat i va voler posar de relleu accions com la posada en marxa del departament de Responsabilitat Social Corporativa i les diferents iniciatives per fomentar la participació ciutadana.

El balanç dels dos anys de govern va acabar amb una mirada cap el futur, amb l'objectiu posat a tirar endavant projectes com el nou pas sota de la via del carrer de la Llibertat, la potenciació dels recursos mariners i nàutics amb el centre d'acollida turística del Far i el clúster nàutic com elements destacats, l'ampliació dels pavellons esportius i també el nou hospital comarcal.

En el torn de preguntes el públic assistent va poder formular qüestions a l'alcaldessa i als regidors i regidores. Els temes principals que van sorgir van ser en relació a l'espai públic, a la circulació de vehicles, a la convivència entre vianants i bicicletes, a la casa de la festa i a l'escola Pasífae entre d'altres temes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00