Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Josep Ibars, membre de la junta directiva de l'associació de síndics de Catalunya

26/02/2013
Josep Ibars va prendre possessió del càrrec de Defensor de la ciutadania a VNG el mes de juny  Josep Ibars va prendre possessió del càrrec de Defensor de la ciutadania a VNG el mes de juny

El Defensor de la Ciutadania de Vilanova i la Geltrú forma part de la nova junta directiva del FòrumSD, l'associació de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores locals de Catalunya

Els síndics locals de Catalunya han escollit Josep Giné, síndic de Lleida, com a president del FòrumSD, una associació sense ànim de lucre formada pels Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores dels Ajuntaments de Catalunya.
Ramón Llorente, defensor de la ciutadania de Girona, ocuparà la vicepresidència, mentre que la resta de components de la junta directiva són: Pere Pagès de Reus, Vicenç Vilà de Mollet del Vallès, Bertrand Hallé de Palafrugell, Josep Ibars de Vilanova i la Geltrú, Montserrat Moreno de Vilanova del Vallès, Fernando Oteros de Santa Coloma de Gramenet, i Glòria Valeri de Vilafranca del Penedès.

Els objectius del FòrumSD són promoure el creixement i el desenvolupament de la institució, facilitar la seva extensió i implantació als municipis, i el desenvolupament de models de treball i d'actuació conjunts; així com disposar d'una xarxa de coordinació, suport, intercanvi i assessorament entre les sindicatures. Així, l'associació dóna suport a la tasca dels síndics i defensors locals de protecció i defensa dels drets de les persones.

La XIV Trobada – Assemblea del FòrumSD celebrada dijous passat al Consell Comarcal de l'Alt Penedès va servir perquè els 42 síndics i defensors membres votessin la nova Junta Directiva, que assumirà aquest servei pels propers dos anys.

La voluntat d'aquesta nova Junta és aconseguir una major participació dels membres en totes les accions i propostes del Pla de Treball, millorant i potenciant els mecanismes disponibles pel treball en xarxa i l'intercanvi entre les sindicatures, i per a donar suport a la resolució de les queixes. També es vol potenciar els continguts pràctics de les jornades i els tallers de formació.

A Catalunya hi ha un total de 42 pobles i ciutats que disposen ja d'un defensor o defensora municipal. En termes de població, més d'un 54% de ciutadans poden accedir a aquesta institució de defensa dels drets de les persones, que desenvolupa les seves funcions des de la proximitat i en l'àmbit de l'administració local.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00