Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Es presenta la 17a edició del taller La història a les nostres mans

16/09/2015
  Neus Lloveras i Blanca Albà, aquest dimarts a la tarda Neus Lloveras i Blanca Albà, aquest dimarts a la tarda

L'Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú presideix l'obertura del nou curs, a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer ha acollit, aquest dimarts, l'acte d'obertura del taller “La història a les nostres mans”. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i la Regidora de Gent Gran, Infància i Adolescència, Blanca Albà, han presidit l'inici del nou curs, del que enguany se'n celebren 17 edicions.

La història a les nostres mans és un taller d'història local protagonitzat per una setantena de persones que, al llarg del temps, s'han constituït com a Grup de Dones amb Memòria. L'objectiu és recuperar, a través de la tradició oral i el punt de vista de les dones, la història de Vilanova i la Geltrú.

Des de la seva posada en funcionament l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha donat continuïtat a aquesta iniciativa a través de diferents accions, com l'edició de la col·lecció de llibres "La memòria del futur" en els quals s'hi pot trobar informació de diferents aspectes de la història de la ciutat, amb la voluntat de donar a conèixer els fets històrics a les noves generacions.

Un moment de la recepció Una de les activitats més destacades del taller és la transmissió de les vivències de les dones que en formen part a les generacions més joves, a través de xerrades a escoles i instituts de la ciutat. Actualment el grup està format per una seixantena de vilanovines.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00