Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El ple municipal aprova el Pla Local de Joventut

19/09/2017
Ple 18 de setembre La sessió plenària de setembre

El decret d'Alcaldia de suport al Referèndum genera un debat entre les forces polítiques a favor i en contra de la convocatòria

 El Ple del mes de setembre de l'Ajuntament de VNG va aprovar ahir el Pla Local de Joventut 2017-2021. Aquest document recull l'estratègia municipal en l'àmbit de joventut i estableix les línies prioritàries de treball en els pròxims quatre anys.

La regidora de Joventut, Blanca Albà, va explicar que el document fixa tres grans eixos estratègics de treball: l'Emancipació, la Cohesió social i l'apoderament de les persones joves. També s'hi recullen i concreten més de 80 accions desenvolupades des de diferents regidores.

La regidora no adscrita Ariadna Llorens, va dir que el Pla Local era un compendi, "una bona indexació, un bon treball transversal" però va a trobar a faltar nous elements.

El regidor del Partit Popular, Carlos Remacha, va considerar que un document d'aquestes característiques hauria de ser "més dinàmic. No compleix la nostra visió, quatre anys pot ser excessiu".

Per part d'Esquerra Republicana de Catalunya, Adelaida Moya va valorar que "s'ha fet una bona feina, ha estat un document molt participat" tot i considerar que políticament "no hagués estat malament parlar-ne".

La representant de la CUP, Berta Belaskoain, va explicar que la seva formació havia demanat deixar damunt de la taula l'aprovació, "és un document molt extens, ens hagués agradat mirar-lo amb detall". Aquest ajornament no va ser possible i la CUP va anunciar que presentarà esmenes a l'aprovació definitiva.

El Pla Local de Joventut es va aprovar amb els vots a favor del govern municipal, ERC i la regidora no adscrita Carmen Reina. La resta de formacions i regidors i regidores es van abstenir.

Prèviament al debat del Pla Local de Joventut s'havia donat compte del decret de l'alcaldia de suport al Referèndum. Aquest punt va generar un debat polític entre les forces polítiques a favor i en contra de l'1 d'octubre.

L'alcaldessa, Neus Lloveras, va començar explicant que el decret "és una mera manifestació d'una voluntat política, no és un acte administratiu, queda emparat per la llibertat d'expressió".

Ariadna Llorens, regidora no adscrita, va mostrar el seu suport al decret i va qualificar el fet de votar com "l'acte més plenament democràtic i radicalment pacífic".

La regidora no adscrita, Carme Reina, contrària al referèndum, li va demanar a l'alcaldessa que "es dediqui al cent per cent a Vilanova, perquè que sigui presidenta de l'AMI no ens beneficia en absolut".

El regidor del PP, Carlos Remacha, va demanar que "no es traslladi la responsabilitat als municipis de Catalunya" i va instar a Neus Lloveras "a que abandoni aquest camí, aquest despropòsit antidemocràtic".

Enver Aznar, regidor de Som VNG va mostrar el "ple suport" de la seva formació al decret i la disposició a "garantir que tothom pugui votar amb seguretat. Davant de la deriva repressiva, compti amb el nostre suport".

Per part de Ciutadans, Francis Álvarez va insistir en el fet que un decret d'alcaldia és un acte administratiu, "es poden emetre opinions però no es pot mentir, no parli en nom de tots els catalans".

Queti Vinyals, en nom d'ERC, va mostrar el seu suport al decret d'alcaldia, "ens sentim corresponsables, refermem el nostre compromís com a càrrecs electes" va dir, i va explicar que la convocatòria no està definida enlloc com un delicte.

En nom de la CUP, Josep Maria Domènech va afirmar que "nosaltres també l'hauríem signat" i va mostrar "la nostra solidaritat davant la repressió indecent i absoluta que està exercint l'Estat".

Juan Luís Ruiz, del PSC va citar l'informe del secretari que diu que el decret no resol res, "és la manifestació d'una voluntat política, que nosaltres no compartim." Ruiz va dir que no està d'acord ni en el fons ni en la forma però que això no és incompatible amb el fet de qüestionar la resposta del Govern.

Glòria Garcia, regidora de CiU, va dir que "els referèndums no són il·legals, són la màxima expressió d'una democràcia" i va recordar que "en aquest ple-i així és la democràcia- 15 regidors i regidores estan a favor de la independència".

La sessió plenària, a banda d'aquests dos temes va debatre altres punts i mocions, com ara el Compte general 2016 de l'ajuntament i en conveni amb el Consell Esportiu del Garraf.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00