Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Presentat l'avantprojecte de la nova Prefectura de la Policia Local que canvia de lloc i ampliarà els espais de treball i d'atenció ciutadana

30/11/2018
Presentació avantprojecte Prefectura Policia Local La regidora Glòria Garcia, acompanyada de Dionís Ginés, Antonio Romero i Antonio Mateos

L'actual emplaçament es troba en un edifici construït l'any 1960, que presenta importants mancances d'ús i espais

Aquest matí la regidora de Seguretat Ciutadana, Glòria Garcia, acompanyada del Cap de la Policia Local de VNG, Dionís Ginés, el Sotsinspector, Antonio Romero i el Sergent Antonio Mateos, ha presentat l'avantprojecte de la nova prefectura de la Policia Local que podria ser una realitat a mitjans de 2020.

La Policia Local està ubicada des de l'any 1993 a les dependències del carrer del Pare Gari, en un edifici construït l'any 1993, que tal com ha explicat la regidora no està adequat a les necessitats actuals de la plantilla. "L'edifici actual té moltes mancances estructurals i d'espais que dificulten la tasca d'una plantilla de més de 100 agents, que l'any passat van realitzar 27 mil atencions a la ciutadania. És un projecte que estava contemplat la legislatura passada, però que no es va poder dur a terme per manca de pressupost. Ara, amb la licitació conjunta amb l'Espai Jove, ho podrem tirar endavant"

Terrenys Prefectura Policia LocalLa nova prefectura es construirà en un terreny de 7.249,71 m², situat prop de la Masia d'en Dimes, a la confluència amb l'avinguda de Cubelles. El projecte contempla un edifici de 3.152,57 m², repartits en dues plantes, soterrani i sota coberta. A banda dels espais d'atenció ciutadana, i de les àrees específiques pels diferents serveis, l'avantprojecte contempla la construcció d'un aparcament de major capacitat, un dipòsit de presos, que actualment no existeix, i una sala de tir que evitarà que els agents hagin de desplaçar-se fins a Mollet per fer les seves pràctiques. La regidora ha explicat que l'edifici dignificarà els treballs i els integrarà dins un únic espai. "Tenim una plantilla molt professional i preparada, i resulta de tot imprescindible que disposin d'unes instal·lacions adequades i adaptades al segle vint-i-u amb les quals es pugui atendre encara millor a la ciutadania"

Edifici Prefectura Policia Local VNGA banda de l'edifici principal, el nou terreny té les dimensions necessàries perquè en un futur s'hi pugui construir el parc infantil de trànsit. Dionís Ginés, cap de la Policia Local, ha explicat que "la nova prefectura està pensada per donar servei a una ciutat amb una població superior als 100 mil habitants, i dimensionada per a una plantilla d'entre 150 i 160 agents".
Per la seva banda, el Sotsinspector Antonio Romero ha destacat que el més important és que la nova prefectura millorarà l'atenció a la ciutadania. "Millorarà les condicions laborals dels agents i del personal administratius, però també ens permetrà donar un tracte confidencial, individual i diferenciat al ciutadà que s'adreci a nosaltres, sigui quina sigui la seva situació".

El cap de la Policia Local ha mostrat la seva satisfacció davant la presentació de l'avantprojecte, i ha dit que aquest és el primer cop que ho veuen a tocar. "No havíem vist tant a prop com fins ara. Hi ha hagut tres intents, però mai fins ara una voluntat política tan clara i una planificació tan acurada que ens faci pensar que serà una realitat en poc temps".

Façana Prefectura Policia Local VNGSi els terminis es van complint, la licitació es podria aprovar el mes de gener i les obres podrien començar abans de l'estiu, amb l'objectiu que la Prefectura sigui una realitat a mitjans de 2020.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00