Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

S'inicia el procés de participació ciutadana sobre el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible

20/05/2014
   La jornada  inclou 4 rutes, 2 a peu, 1 en bicicleta i 1 en autobús La jornada inclou 4 rutes, 2 a peu, 1 en bicicleta i 1 en autobús

Els veïns i veïnes podran aportar, el 14 de juny, la seva visió sobre la mobilitat a la ciutat

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha iniciat els treballs d'elaboració del nou Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS). Aquest pla definirà quines estratègies i accions s'han de desenvolupar a la ciutat en els propers anys per aconseguir un model de mobilitat sostenible, segur i integrador.

En tots els temes relacionats amb la mobilitat (desplaçaments a peu, en vehicle privat, transport públic col·lectiu o en bicicleta, etc) la ciutadania hi té molt a dir. Per això, tal i com ha explicat la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia, s'obre un procés de participació que recollirà la visió dels veïns i veïnes de Vilanova i la Geltrú. "Per nosaltres és molt important rebre tots els imputs de la ciutadania per aconseguir tenir un pla de mobilitat molt complet. Aquesta és una fase molt important del provés, on ens cal la participació del màxim de gent possible".

La primera fase del PMUS consistirà en l'elaboració d'una diagnosi per detectar les problemàtiques i dificultats de mobilitat a la ciutat , però també les fortaleses i oportunitats. Un dels canals de participació per recollir la opinió de tothom i detectar les mancances o possibles millores serà la realització de 4 itineraris per la vila, que s'han organitzat pel dissabte 14 de juny, a les 10h. Els itineraris sortiran des del Centre Cívic de la Sardana i són els següents.

- Itinerari a peu pel centre de la ciutat
- Itinerari a peu per Baix a Mar
- Itinerari en bicicleta
- Itinerari en transport públic

Per participar en aquests tallers cal inscripció prèvia que es pot formalitzar a través de la Carpeta Ciutadana o bé presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

A part d'aquests tallers, que es realitzaran a peu de carrer, també es podrà participar omplint una butlleta d'aportacions que es podrà trobar a diferents equipaments municipals.

Per tal de fer més visible tota la informació relativa al procés i la manera com la ciutadania pot fer les seves aportacions s'ha creat un bloc específic del procés de participació del PMUS on també es podran fer aportacions mitjançant una bústia de suggeriments i penjar les fotos a través d'Instagram o twitter amb el hashtag #VNGmobilitat . "L'ús de les noves tecnologies en aquest procés, conjuntament amb una nova manera de treballar, trepitjant ciutat, farà que el Pla de Mobilitat sigui molt més efectiu en la seva aplicació". Glòria Garcia també ha explicat que un cop feta la jornada i la valoració tècnica, es convocarà, per després de l'estiu, una segona jornada, on hi haurà el retorn de les propostes ciutadanes i de l'estudi.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00