Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Taller d'edició a la Viquipèdia al Museu Víctor Balaguer

17/04/2012
El taller s'ha fet a l'EPSEVG El taller s'ha fet a l'EPSEVG

La jornada s'adreçava a professionals de l'àmbit museístic i educatiu

Aquest dimarts s'ha celebrat al Museu Víctor Balaguer una jornada tècnica d'edició a la Viquipèdia oberta als professionals del sector museístic i educatiu. La realització del taller va sorgir arran de l'èxit de les jornades Converses d'Estació – organitzades conjuntament pel Museu Balaguer i Museu del Ferrocarril – centrades en la Viquipèdia i que es van fer el mes de febrer.

En aquesta segona sessió els assistents, una vuitantena, han rebut una formació pràctica per editar continguts a l'enciclopèdia lliure. La majoria de participants eren professionals de l'àmbit dels museus de la xarxa de museus de la Diputació de Catalunya. L'objectiu de la trobada era començar a fer servir la Viquipèdia com entorn de treball per tal de poder oferir el coneixement generat als museus al màxim d'usuaris i amb la millor qualitat possible.

La jornada ha comptat amb la presentació de L'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diutació de Barcelona i la Viquipèdia, a càrrec de Pere Izquierdo i Guillem Mundet. Seguidament s'ha fet la Introducció a l'edició d'articles, de la mà d'Àlex Hinojo i Laia Benito. La jornada ha acabat amb un taller en viu d'edició d'articles, que ha estat conduït per Hinojo i Benito.

Viquipèdia és l'enciclopèdia creada per voluntaris d'arreu del món que comparteix amb les institucions culturals l'objectiu de difondre el coneixement.

La jornada tècnica ha estat organitzada pel Museu Víctor Balaguer, el Museu del Ferrocarril i la Diputació de Barcelona. Amb la col·laboració d'Amical Viquipèdia i l'Escola Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú.


Aquí podeu veure les pintures del Museu Víctor Balaguer a la Vikipedia
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00