Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Trobada de l'Alcaldessa amb els veïns de Centrevila

14/11/2013
Cada setmana l'Alcaldessa visita un barri de la ciutat per trobar-se amb els seus veïns  Cada setmana l'Alcaldessa visita un barri de la ciutat per trobar-se amb els seus veïns

Els sorolls nocturns, les actituds incíviques, i les olors del torrent de la Pastera, principals problemes exposats

La sala noble de la Casa Olivella es va omplir de gom a gom en la trobada que l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, juntament amb la regidora de Serveis Viaris Glòria Garcia i la regidora de Serveis Socials Blanca Albà, va mantenir ahir amb els veïns de Centrevila. Una vuitantena de persones van posar sobre la taula diferents queixes.

La trobada es va centrar en primer lloc en els problemes de convivència que genera un petit grup de persones a la plaça de Pau Casals. Les queixes del veïns van ser ateses pel govern, que explicà que es tracta d'un grup ja molt conegut, tant per la Policia Local com per Serveis Socials. Des de l'Ajuntament es va assegurar que han reforçat la vigilància i la neteja de la zona, però que les eines legals que es tenen per aquesta qüestió estan molt limitades.

Els veïns de Centrevila també van expressar el seu malestar pels sorolls nocturns que produeixen determinats bars a les nits en indrets com la plaça dels Cotxes, els carrers de Santa Madrona, del Correu, o de Cuba. En concret, es van queixar del soroll dels usuaris i de les ampolles de vidre que llencen de matinada els bars als contenidors, a més de les màquines de neteja municipals, que comencen les seves tasques massa aviat al seu parer. L'alcaldessa i la regidora de Serveis Viaris van prendre nota de totes les queixes i es van comprometre a vigilar per l'estricte compliment horari dels establiments.

Així mateix, van aparèixer qüestions com els canvis recents de sentit de circulació a la Vilanova Vella i el mal ús que alguns conductors fan de les zones de càrrega i descàrrega. Es van posar també sobre la taula les conductes incíviques d'algunes persones que orinen a la via pública, que no recullen les defecacions dels animals de companyia, o que condueixen bicicletes a gran velocitat en zones pacificades al trànsit. En aquest sentit, tant Blanca Albà com Glòria Garcia van voler incidir en que el nou text de l'ordenança municipal sobre civisme farà més fàcil i contundent poder actuar sobre aquests comportaments indesitjats.

Les olors del torrent de la Pastera a la banda que encara està descoberta també van ser un capítol important de la trobada. En aquest punt, el veïns de la zona van manifestar estar disposats a donar tot el suport a l'Ajuntament per a solucionar aquest problema ja històric.

Neus Lloveras es va comprometre amb tots els assistents a tenir una reunió de retorn d'aquí a uns mesos, on es tornarà a parlar d'aquests temes i es veurà si s'han pogut solucionar o no les diferents demandes i peticions presentades.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00