Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Nou èxit de la marató de donació de sang

08/06/2017
Moment de la inauguració Moment de la inauguració

El Teatre Principal va acollir dimecres un total de 334 donacions, 47 provinents de nous donants

334 donacions, 384 oferiments. Aquestes són les principals xifres que avalen un nou èxit de la Marató de donació de sang que organitza cada any el Banc de Sang i Teixits (BST), conjuntament amb l'Ajuntament, l'Associació de Donants del Garraf i la Creu Roja de Vilanova i la Geltrú.

Destaquen les 47 persones que s'estrenaven com a donants. Les xifres també mostren que hi havia algunes dones més que homes, i que la marató es va activar més a la tarda que al matí.
Les franges d'edat que més donen sang són les persones entre 45 i 54 anys, seguides de les persones entre 35 i 44, i entre 55 i 64 anys.
I, pel que fa als grups sanguinis, la majoria de les donacions són dels grups 0 positiu i A positiu. Els grups que menys donants van tenir són l'AB negatiu i el B negatiu.
Marató de sang detall
La jornada solidària de donació de sang es va celebrar ininterrompudament de 10 a 22 h. La van inaugurar l'alcaldessa Neus Lloveras i les regidores de Salut, Gisela Vargas, i d'Hisenda Glòria García.
L'alcaldessa va recordar abans de posar el marcador a zero, que "estem contents de col·laborar amb les maratons de sang, que funcionen molt bé a la nostra ciutat. Es tracta d'una activitat cívica que hem d'aconseguir entre tots que es converteixi en un hàbit, perquè amb cada donació es pot ajudar fins a tres persones".

A més d'acollir les donacions, el Teatre Principal també va ser escenari de diverses activitats paral·leles a la Marató, com les demostracions dels vehicles de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra, l'actuació de l'Associació Cultural Ball d'Enveja o de l'Associació Sentir Flamenco.

A la tarda es van escollir tres dels dibuixos fets pels estudiants de les escoles de la ciutat. Un d'ells serà l'escollit per protagonitzar el cartell de la Marató de Donants de Sang a Vilanova del 2018. Així, en la categoria d'educació infantil, va guanyar Alba Casals de l'Escola Divina providència; en categoria d'educació primària fins a 3r, Paula Carreras de l'Escola Pia; i en categoria d'educació primària fins a 6è), Judit Suriol de l'Escola L'Arjau.Marató de sang dibuix1Marató de sang dibuix2Marató de sang dibuix3

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00