Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El programa de Canal Blau 'A peu de pàgina' s'ocuparà de la transformació de la façana marítima de VNG

31/01/2014
 Imatge prèvia a l'enregistrament del programa de Canal Blau TV         Imatge prèvia a l'enregistrament del programa de Canal Blau TV

La setmana vinent el programa de debat i tertúlia abordarà l'obertura de la ciutat al mar i les millores que s'hi ha de realitzar en els propers 4 anys

La transformació de la façana marítima en els pròxims 4 anys i la important inversió público-privada que fa uns dies va anunciar Ports de la Generalitat a Vilanova i la Geltrú centrarà el programa de tertúlia i debat de Canal Blau Televisió que s'emetrà dijous vinent, 6 de febrer. El regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet; el president de l'Estació Nàutica, Carles Díez; el president de l'AV del barri de Baix-a-Mar, Luís Luengo i el patró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Illa, van parlar sobre aquesta qüestió en relació a les oportunitats que suposa per a la ciutat la inversió econòmica, les possibilitats de crear activitat econòmica al barri i al conjunt de la ciutat i l'aposta clara del Govern municipal pel turisme de qualitat i per la façana marítima, que es concreta en la voluntat d'obrir la ciutat al mar.

Joan Giribet va parlar sobre la voluntat i la intenció del Govern vilanoví de "dinamitzar aquest espai privilegiat de la ciutat", un objectiu que, segons el regidor Giribet, es vol abordar a través de diferents projectes com són els nous accessos a la dàrsena pesquera; l'eliminació de la tanca; les inversions al parc de Ribes Roges, al Trajo de Garbí i a la plaça del Port, que per al Govern municipal "ha de ser el nou eix de centralitat de la ciutat. Una plaça del Port on s'hi farà un equipament de ciutat que neix amb la voluntat d'esdevenir un recinte que pugui acollir diferents tipologies d'activitats: culturals, lúdiques, comercial, ciutadanes". En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme va destacar que "s'està parlant que en aquets 3 o 4 anys es podria aconseguir una inversió per a la ciutat d'uns 15 milions d'euros". 

El programa 'A peu de pàgina', conduït per la periodista Jessica González, també va comptar amb el punt de vista d'altres agents de la ciutat amb una vinculació directa amb el port i la façana marítima com és l'Estació Nàutica. El seu president, Carles Díez va afirmar que la notícia "ha estat molt positiva i aporta molt bones perspectives de cara al turisme" mentre que el patró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Illa va destacar "la important inversió que es farà a nivell de mesures de seguretat, enllumenat i videovigilància per garantir la custòdia de les embarcacions". En aquest sentit, el president de l'AV de Baix-a-mar, Luís Luengo va afirmar que "s'ha recuperat el port per a la ciutat" i va qualificar ambdues notícies, tant la retirada de la tanca com les inversions previstes a la façana marítima "d'excel·lents".

Durant l'enregistrament del programa el regidor Giribet va dir que en breu hi haurà una trobada ciutadana "per explicar tot el que es vol fer a la plaça del Port i resoldre qualsevol dubte que hi pugui haver en relació a l'equipament de ciutat que farà l'Ajuntament". Un equipament, segons el regidor d'Urbnanisme que "ha d'anar destinat a fomentar l'activitat econòmica a VNG” i que “s'ha de veure com una possibilitat i una oportunitat".

El programa de Canal Blau TV 'A peu de pàgina' dedicat a la façana marítima s'emetrà dijous, 6 de febrer a les 11 h, 13 h, 15 h, 17 h, 21 h i 00 h i el durant el cap de setmana, dissabte a les 19 h.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00