Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Tornen els tallers de resiliència

14/11/2017
Tallers resiliència Tallers resiliència

L'objectiu és oferir un entorn facilitador i terapèutic per a infants i adolescents que hagin estat testimonis de situacions de violència

Coincidint amb l'inici del curs escolar, la Regidoria de Convivència i Equitat enceta de nou els Tallers de Resiliència per a infants que hagin estat testimonis de situacions de violència masclista.
Els tallers, conduits per una psicòloga especialitzada, es duen a terme cada 15 dies durant tot el curs escolar i consisteixen en un espai de trobada i de creixement personal on s'intervé bàsicament en tres àrees: l'emocional, la cognitiva i la conductual.

Pel que fa a l'àrea emocional, s'ofereix al nen o a la nena la possibilitat de ser escoltat/ada, de parlar sobre els seus sentiments i poder normalitzar les seves emocions. La voluntat és la d'aclarir els seus dubtes disminuint la seva incertesa.
A nivell cognitiu, els tallers volen contribuir a reestructurar els seus valors i creences entorn la violència i les relacions de pau.
I a nivell conductual, s'ajuda en la inseguretat que puguin sentir, personalitzant els recursos i les estratègies d'afrontament.

Els tallers s'han creat amb la finalitat d'oferir un entorn facilitador i terapèutic per a nenes, nens i adolescents, entenent la resiliència com la capacitat de desenvolupar potencialitats i recursos personals que permetin afrontar situacions adverses i sortir enfortits, tot i haver estat i/o estar exposats a factors de risc.

Aquest taller es realitzarà en dos grups, un entre 6 i 10 anys, i l'altre entre 11 i 15 anys. Les places són limitades, i cal fer una entrevista prèvia amb la psicòloga especialitzada de l'Espai d'Equitat.
Informació i inscripcions a l'Espai d'Equitat, a la plaça de la Vila, 8, baixos, al correu electrònic equitat@vilanova.cat, o al telèfon 93-816.90.02.

Més informació aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00