Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Nous espais per a la canalla, enllumenat i mobiliari urbà al parc de Ribes Roges

19/02/2015

Les millores realitzades al parc, per valor de 180.000 euros, han transformat aquest indret a primera línia de mar

El parc de Ribes Roges està d'estrena. Un cop han finalitzat les millores realitzades i que han suposat una inversió de 180.000 euros, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet; la regidora de Cultura, Marijó Riba i la responsable territorial de la Zona Portuària Centre de Ports de la Generalitat, Margarita Díez, s'hi ha apropat per veure sobre el terreny tot el que s'ha fet.

Neus Lloveras ha destacat la ubicació del parc de Ribes Roges "que està en una zona privilegiada de Vilanova i la Geltrú i en el qual feia més de 30 anys que no s'hi havia fet res". Per a l'alcaldessa de la ciutat, "si Vilanova i la Geltrú aposta per un turisme familiar" i també per fomentar la pràctica esportiva calia fer aquesta intervenció "d'arranjament i millora que dignifiqués i eliminés els obstacles visuals del parc". Així mateix, Neus Lloveras ha destacat la millora de l'accessibilitat de les pistes esportives i de petanca; els nous jocs infantils temàtics i la substitució de l'enllumenat públic i dels bancs que han canviat totalment la fesomia "d'aquest espai privilegiat a primera línia de mar".

El regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet, ha posat l'èmfasi en l'estalvi econòmic i energètic que comportarà el nou enllumenat "amb una millora de la qualitat i la quantitat lumínica i una menor despesa energètica". Aquesta millora, ha dit el regidor Giribet, "és la continuació del que ja es va fer anteriorment en d'altres zones de la ciutat com l'Aragai, el Prat de Vilanova o el paseig de Ribes Roges". 

Ribes Roges 2

El conjunt de millores al parc de Ribes Roges contemplen la instal·lació de nous fanals, amb làmpades de potència de 35w, amb una reproducció cromàtica molt propera a la llum natural. El nou enllumenat suposa un estalvi energètic del 50% i un increment del confort visual del 40%. Quant als bancs, s'ha substituït tots els existents per uns de fusta i d'altres de pedra; s'han renovat els aparcabicicletes; s'ha situat un punt de trobada amb bancs i taules de pedra a l'entrada del parc (davant l'Oficina de Turisme de Ribes Roges); s'ha retirat els contenidors de la platja i s'ha traslladat els mòduls que hi havia anteriorment al costat de les pistes de petanca a la zona esportiva de la platja per donar servei a les activitats nàutiques.

Jocs infantils i esplanada
Davant del passeig del Carme a l'esplanada on s'hi s'han instal·lat els jocs infantils de fusta de robínia, s'hi ha plantat una varietat d'herbes de praderia. Es tracta d'un prat de gramma, una varietat més sostenible i pròpia del nostre clima, que no requereix de grans quantitats d'aigua per al seu manteniment. A més, també s'hi ha plantat cinc nous exemplars de palmeres whashingtonianes. 

Pel que fa a les zones de jocs infantils, al costat de les pistes de petanca, s'hi ha instal·lats uns jocs temàtics de la il·lustradora Pilarín Bayés sobre el conte d'en Patufet; mentre que a la zona mès propera al passeig del Carme, sobre la praderia, s'hi ha instal·lat un vaixell pirata i una serp de fusta de robínia. 

Ribes Roges 3

Aquesta actuació, que ha transformat el parc situat a primera línia de la façana marítima s'inclou en el conjunt de millores que l'Ajuntament de VNG està realitzant a la ciutat i que suposen una inversió total d'uns 800.000 euros.

Àlbum de fotos
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00