Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Obertura d'un expedient informatiu sobre la urbanització Masia en Barreres II

12/09/2013
 El regidor d'Urbanisme, Joan Giribet  i l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras   El regidor d'Urbanisme, Joan Giribet i l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras

El Govern municipal s'hi va comprometre en el Ple que va aprovar la ratificació del reconeixement extrajudicial de crèdits per l'execució de les obres complementàries d'urbanització d'aquest sector

El Govern municipal ha anunciat l'obertura d'un expedient informatiu per aclarir la contractació del projecte d'urbanització del sector Masia en Barreres II. El Ple ordinari de setembre, celebrat  dilluns, va ratificar l'acord de la Junta de Govern Local d'aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdits per a la construcció de murs i liquidació del contracte de les obres d'urbanització d'aquest sector de Vilanova i la Geltrú.

Sobre aquest punt, el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge de VNG, Joan Giribet ha explicat que "estem posant en ordre un procediment de contractació que s'hauria fet de manera irregular per evitar possibles responsabilitats patrimonials". En aquest sentit, Joan Giribet ha dit que l'obra es va adjudicar l'any 2008 amb un pressupost de 4.212.078,82 euros. Aquest pressupost, segons el regidor d'Urbanisme va tenir diferents modificacions aprovades per junta de govern local l'any 2009 i 2010 per imprevistos com per exemple l'electrificació del sector, el compliment d'unes noves exigències de FECSA-ENDESA o la incorporació de noves ET.

Durant el desenvolupament de la urbanització del sector Masia en Barreres II va sorgir la necessitat de fer un projecte tècnic complementari d'urbanització per construir uns murs entre el límit del vial i les parcel·les de la urbanització, quantificat en 547.537,10 euros i que segons Joan Giribet "no constaven al projecte inicial tot i que eren totalment necessaris. Ara estem veient com ha anat tot el procés". Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme de VNG "aquest és un projecte que paguen els propietaris però que executa l'Ajuntament".

Joan Giribet també ha dit que a l'actualitat "hi havia pendents de certificar 328.627,88 euros corresponents al primer projecte d'execució de l'obra i el que fem és reconèixer-ho" així com també s'ha aprovat el reconeixement extrajudical de crèdits per l'execució de les obres dels murs, quantificats en els 547.000 euros i escaig i aprovar la despesa que queda pendent per certificar de 70.502,48 euros.

Joan Giribet ha manifestat que el Govern municipal ha de liquidar l'import econòmic pendent perquè les obres estan fetes i certificades. En el ple ordinari, ha dit el regidor "ens vam comprometre a obrir un expedient informatiu per esbrinar exactament què ha passat".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00