Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Els veïns del Prat de Vilanova aproven el nou enllumenat del barri

06/02/2014

A la trobada amb l'alcaldessa van demanar millores a l'entrada del barri, més informació de la ciutat i un local social

Una trentena de veïnes i veïns del Prat de Vilanova van participar ahir al vespre a la trobada que l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, està duent a terme des de ja fa alguns mesos als barris de la ciutat. La trobada es va fer a una de les sales del Residencial Cugat. L'alcaldessa va anar acompanyada de la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia, i de la regidora de Cultura, Marijó Riba. Neus Lloveras va explicar a l'auditori que aquestes trobades estan servint per parlar de manera directa amb els veïns i veïnes dels diferents barris, escoltar les seves necessitats i actuar en conseqüència. L'alcaldessa també va fer referència a l'apartat del web municipal dedicat als barris que s'ha obert recentment i que serveix per gestionar millor les demandes de la ciutadania.

Abans de començar el torn de paraules, Neus Lloveras va voler fer un incís per destacar el fet que ja s'ha dut a terme la total renovació de l'enllumenat públic del Prat de Vilanova, la qual cosa ha provocat que hi hagi més llum als carrers, amb menys consum. D'altra banda també va senyalar que les obres de l'espigó estan pràcticament enllestides i que això provocaria una millor preservació de la platja que hi ha davant del passeig. Ambdós temes van ser valorats molt positivament pel veïnat.

A les aportacions dels assistents, les demandes es van centrar en alguns temes molt específics com la millora de l'entrada al barri per l'antiga carretera comarcal, millorar el servei de transport públic, i el pas de vianants per sobre de la via del tren que a hores d'ara es troba tancat. Quan a l'accés al barri, en el que els veïns demanen una rotonda. La regidora Glòria Garcia va explicar que es tracta d'una competència de la Diputació de Barcelona i que de moment aquesta administració no té en la seva llista de prioritats aquest fet donat que l'accés té una sinistralitat gairebé nul·la i que ha estat senyalitzat recentment de forma més clara. Sobre el servei de bus val a dir que es comarcal, depèn de la Generalitat de Catalunya i que es va fer cas de la recomanació dels veïns que el barri estès connectat amb el CAPI de Baix a Mar, tot i que la ràtio d'us d'aquest servei és molt baixa. Sobre el pont que a hores d'ara està tancat, es tracta d'una infraestructura molt danyada i que necessita d'una intervenció integral molt costosa. Tot i això, el govern es va comprometre a millorar la senyalització del seu tancament per a que ningú en pugui fer us.

Les veïnes i veïns també van demanar més informació sobre les activitats de la ciutat, així com la possibilitat d'obrir un local social que servís per fer reunions i trobades.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00