Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La Generalitat porta l'exposició de la mirada de Joaquim Molas sobre les avantguardes catalanes al Palau Robert

18/05/2017
Joaquim Molas Joaquim Molas

L'exposició 'Enemic de gàbies' prové d''Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes', la mostra que es va fer al Museu Balaguer com a acte de reconeixement i reivindicació de la seva figura

Dilluns s'inaugura la mostra “Enemic de gàbies. Joaquim Molas i les avantguardes”, que es podrà visitar del 23 de maig al 27 d'agost, a la Sala 4 de Palau Robert de Barcelona.
Es tracta d'una adaptació i ampliació, amb voluntat divulgativa, de la mostra “Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes”, que es va presentar a finals del 2016 a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de VNG, on Joaquim Molas va deixar el seu llegat, coincidint amb el primer aniversari de la mort del professor.

La mostra està dedicada a la mirada de l'escriptor i crític Joaquim Molas sobre les avantguardes catalanes en els moviments artístics i literaris del segle XX, a partir dels materials del fons d'aquest professor, historiador, crític i impulsor d'activitats editorials.

La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, inaugurarà l'exposició dilluns 22 de maig, a les 19 h, en un acte on intervindran el director general de Difusió, Ignasi Genovès; els comissaris de la mostra Enric Bou i Jordi Cerdà; la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Teresa Llorens; i el germà de Joaquim Molas i polític, Isidre Molas.

La mostra està organitzada per la Generalitat de Catalunya, l'Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer i l'Aula Joaquim Molas de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, i comissariada pels professors Enric Bou (Università Ca' Foscari Venezia) i Jordi Cerdà Subirachs (Universitat Autònoma de Barcelona).

L'exposició dona a conèixer la intervenció de Joaquim Molas en la descoberta i l'estudi de les avantguardes literàries i artístiques a Catalunya i en la reivindicació de la modernitat cultural i social. Una tasca a la qual va dedicar molts anys d'estudi i observació i que ja va començar de jove amb els llibres i revistes de la biblioteca del seu pare i posteriorment amb els coneixements que va assimilar durant els estudis a la Universitat de Barcelona i Liverpool.
S'estructura en els àmbits següents: Realisme històric i avantguarda; El coneixement de les avantguardes, l'amistat amb J.V. Foix; El revival modernista i el pop; L'avantguarda baixa al carrer; La mirada constant al nou; La reconstrucció de l'historiador, i Mètode Molas.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00