Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

VNG busca un nou model per garantir els espectacles al carrer

08/11/2016
Teresa Llorens, Neus Lloveras i Gerard Llobet    Teresa Llorens, Neus Lloveras i Gerard Llobet

L'Ajuntament comença a treballar en una nova ordenança i demana participació d'entitats, col·lectius i ciutadania

Vilanova i la Geltrú podria tenir l'estiu vinent una nova ordenança d'activitats al carrer que garanteixi la continuïtat de la dinàmica festiva, social i cultural a la ciutat. L'Ajuntament ha iniciat els treballs per disposar "d'un nou model que permeti que a la nostra ciutat, rica amb vida associativa, amb activitats al carrer, es puguin seguir realitzant amb absoluta normalitat sense que hi hagi riscos jurídics i sigui compatible amb el descans dels veïns", segons ha dit l'alcaldessa, Neus Lloveras.

Els treballs per elaborar el nou model "comencen des de zero", amb la demanda a persones i entitats que facin aportacions. Aquest procés s'inicia aquesta setmana amb la tramesa d'una carta a les entitats, explicant-los la proposta. El regidor d'Urbanisme, Gerard Llobet ha explicat que "demanem que durant un mes ens facin arribar les seves aportacions i ens comentin què esperen d'aquesta ordenança. Volem escoltar-los i que ens expliquin quins problemes hi ha i com els podem solucionar". El regidor ha destacat aquesta consulta pública, que permet mitjançant el web municipal que totes les entitats i la ciutadania pugui fer aportacions, consultar el moment en què es troba el procés així com veure documentació com ara les sentències dels festivals musicals. Aquest procés participatiu s'acompanyarà durant la redacció de l'ordenança, i és un dels acords del govern a petició d'un grup d'entitats.

Altres accions que l'Ajuntament posa en marxa són l'elaboració d'un catàleg d'activitats previstes a la ciutat l'any 2017. Per la regidora de Cultura, Teresa Llorens, l'objectiu d'aquest recull és saber les "característiques i emplaçament, això ens permetrà veure quin mapa tindrem d'activitats, i veure quines necessitats es generen i quines respostes hem de poder donar." Aquest document també ajudarà a determinar quins nous estudis acústics cal fer. De moment l'Ajuntament ja disposa de l'estudi de la plaça de la Vila i el del Parc de Baix-a-Mar.

A més, per tal de reforçar la gestió de les activitats es crea una unitat municipal específica. "Hi ha una aposta d'acompanyar a les entitats per la tramitació. Hi haurà un equip que reforçarà aquesta àrea, és una aposta molt clara intentant que tots els tràmits siguin el màxim de facilitadors possibles", destaca Gerard Llobet.

Amb les aportacions recollides i el catàleg d'activitats com a base, l'Ajuntament demanarà a un equip d'advocats especialitzats en el tema una primera proposta d'ordenança. L'alcaldessa creu que "aquí tothom té alguna cosa dir", i per això en diferents moments del procés es demanarà l'opinió i la participació de col·lectius, persones i entitats. Teresa Llorens és de la mateixa opinió i destaca que "és important la voluntat d'implicar les entitats i la ciutadania, que tothom hi digui la seva, quines necessitats veuen que hi ha, i que això ho puguem recollir. Es tracta d'elaborar eines entre administració i ciutadania."

Gerard Llobet creu que el mes de gener del 2017 ja es podrà disposar d'un primer esborrany "que sotmetrem a la consideració de les entitats. Llavors s'obrirà una fase d'al·legacions" i reitera la voluntat municipal "ho farem conjuntament de la mà de tota la gent que vulgui participar activament en aquest procés".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00