Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La mesquita de VNG organitza una campanya de donació de sang diumenge

25/07/2017
Cartell promocional de la donació de sang Cartell promocional de la donació de sang

El Banc de Sang i de Teixits instal·larà la unitat mòbil davant la mesquita de 10 a 14 h

La comunitat de la mesquita Al-Furkan de Vilanova i la Geltrú ha organitzat una campanya de donació de sang per a aquest diumenge 30 de juliol al matí. La unitat mòbil del Banc de Sang i de Teixits s'instal·larà davant la mesquita, al carrer de la Fita, 1.

El Banc de Sang calcula que dels prop de 66.000 habitants que hi ha a Vilanova i la Geltrú, 29.687 són del Grup A; 2.638 del Grup AB; 4.618 del Grup B; i 29.027 del Grup 0.
La campanya de donació de sang té enguany el lema ‘La teva sang diu coses. Comparteix-la', i vol posar de relleu la informació que es pot saber d'una persona a partir del grup sanguini. Conèixer el grup sanguini és bàsic en cas de necessitar una transfusió de sang. Per això, els professionals sanitaris sempre comproven el grup sanguini abans de fer qualsevol transfusió.
Saber el grup sanguini també serveix per conèixer a qui podem ajudar amb la nostra sang i de quins grups en podem rebre. Tots les persones que donen sang reben, passats uns dies, una carta a casa amb els resultats de l'analítica de la donació i el grup sanguini.

La donació de sang, un hàbit cívic
Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l'única via per obtenir tota la sang necessària per atendre tots els malalts de Catalunya. De fet, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang.

De cada donació de sang se'n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s'obtenen concentrats d'hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular. Podem donar sang més d'una vegada l'any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades, i els homes 4.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00