Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La Comissió de la Façana Marítima repassa les principals actuacions al litoral vilanoví

31/03/2017
Reunió de la comissió de seguiment de la Façana marítima Reunió de la comissió de seguiment de la Façana marítima

L'alcaldessa fa seguiment amb Ports de la Generalitat de les inversions previstes enguany

 La comissió de seguiment de la Façana marítima es va reunir dimarts a l'Ajuntament per explicar l'estat dels principals projectes a desenvolupar o en estudi a la façana marítima.

Un dels temes tractats va ser la plaça del Port. Sobre aquesta actuació es va exposar la proposta definitiva que, amb 14.000m2 serà l'espai públic més gran de la ciutat. El debat es va centrar en relació als criteris generals d'intervenció del projecte i dels usos futurs i com aquests s'han de desenvolupar per donar vida a tot l'espai de la plaça i la façana marítima, tenint en compte els resultats del concurs d'idees.

Pel que fa a altres actuacions futures, va informar-se i recollir l'opinió de les actuacions que es troben en fase de redacció, com les noves instal·lacions del Club Nàutic, les activitats a la plaça del Trajo de Garbí, o de la proposta de futures concessions de les guinguetes de les platges, que busquen promocionar l'ús i gaudi de la platja durant tot l'any.

Finalment es va informar de les obres efectuades per Ports de la Generalitat i l'Ajuntament en diversos espais, com són la millora de l'espai públic al passeig de Ribes Roges i la rambla de Lluís Companys o el passeig del Trajo de Garbí, a on hi haurà un tractament de la zona de varada de la platja de Ribes Roges un cop entrin en funcionament les noves concessions. L'actuació de millora del Torrent de Sant Joan, en les seves fases, també va ser motiu de debat, ja que és el projecte que es troba en un estat de tramitació més avançat per poder-se realitzar durant l'any 2017, sense que tingui afectació a la temporada d'estiu.

Pel que fa a les obres de recuperació dels espais de la Platja del Far, aquesta actuació que depèn de la Demarcació de Costes de l'Estat, va quedar parat per manca de pressupostos de l'Estat i no es realitzaran durant l'any 2017. Aquesta operació comporta executar abans la proposta de reordenació del trànsit a tota la façana marítima, vinculat a un nou aparcament dissuasiu i a la implantació de l'àrea verda d'aparcament a Ribes Roges. Finalment també es va informar del projecte de millora del sender de la costa, amb un tractament de camí de ronda, entre Vilanova i la Geltrú i Sitges, un projecte que es troba en estudi també per la Demarcació de Costes.

Precisament per fer seguiment d'una part d'aquestes intervencions, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, es va reunir dimecres amb el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez i Comes. Aquesta empresa pública, gestora del Port de Vilanova i la Geltrú, té previst invertir enguany un milió d'euros en la urbanització del Moll de la Ribera, que inclou la reforma de la plaça del Port, així com 270.000 euros per actuar a la llera del torrent de Sant Joan.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00