Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Comença la temporada de bany amb millores a la seguretat i serveis a les platges

28/04/2017

L'Ajuntament de VNG aposta per accions de pacificació del trànsit que evitin l'excés de vehicles a la façana marítima i destina gairebé 70 mil euros més a la millora dels serveis i dels accessos

Vilanova i la Geltrú estrenarà la temporada de bany 2017 a partir d'aquest cap de setmana llarg que coincideix amb la festivitat del primer de maig. Així doncs, des d'aquest divendres 28 d'abril les platges de VNG ja disposaran dels serveis habituals de xiringuito tendals i hamaques; lavabos i vestidors; dutxes i rentapeus; papereres i recollida de brossa i passeres d'accés a la sorra. Entre les novetats d'enguany, destaca l'increment en gairebé 70 mil euros destinats a millores i serveis, d'un pressupost global d'uns 615.000 euros, així com l'ampliació de la temporada de manera que els serveis s'inicien el 28 d'abril i finalitzaran el darrer cap de setmana sencer del mes de setembre (23 i 24 de setembre de 2017).

platges 4
Les platges de la capital del Garraf són punt d'atracció turística i també zona d'esbarjo i oci de la ciutadania durant períodes més llargs de l'any, sobretot si la climatologia és favorable. En aquest sentit, el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet, de qui depèn la gestió d'aquest espai públic ha expressat "la voluntat del Govern municipal d'implantar diverses millores en relació als serveis, a la senyalització i als accessos". A tall d'exemple, Joan Giribet ha explicat que "s'actualitzarà i millorarà la senyalització de les platges, s'instal·laran noves papereres i es generaran punts de recollida selectiva: rebuig vidre i envasos, identificant cada paperera amb el color pertinent i amb un adhesiu identificador". Quant a la recollida selectiva també hi haurà nous contenidors per completar la recollida de les 5 fraccions a les passarel·les d'accés a les platges. A banda, es dotarà de servei de dutxa i rentapeus la platja de l'Aiguadolç on també s'hi col·locarà passarel·les per connectar l'accés de la platja amb les dutxes i aquestes cap a la vora del mar. A més, ha explicat Joan Giribet a la platja de l'Ibersol "es canviarà la plataforma metàl·lica que hi havia a l'accés principal per una composició de fusta" i es completaran en aquesta platja les passarel·les existents "amb l'objectiu de fer-les accessibles i apropar-les a la zona de sorra humida formant una ‘Y' respecte de l'espigó i el passeig".

platges 2

Millores del servei de socorrisme
Potenciar l'atractiu que tenen els gairebé cinc quilòmetres de platges de VNG i continuar treballant per poder ostentar amb qualitat la marca de turisme familiar ha empès l'Ajuntament de la ciutat a millorar el servei de vigilància de les platges, ampliant l'horari i el calendari d'aquest servei. Així doncs, segons Joan Giribet, "es modifica el servei de socorrisme en relació a la temporada, els horaris i nombre d'efectius en servei". A més, "s'estableixen tres temporalitats: pretemporada, temporada baixa i temporada alta, atenent a la major afluència de persones usuàries de les platges en determinades dates del calendari". Enguany la pretemporada s'estableix del 13 al 31 de maig, amb servei de socorristes de les 11 a les 18 h, a la platja de Ribes Roges; temporada baixa de l'1 al 30 de juny i del 28 d'agost a l'11 de setembre amb horari de servei de 10 a 18 h, a les platges del Far, de Ribes Roges, d'Adarró i de la República, de Sant Gervasi i d'Aiguadolç i d'Ibersol i temporada alta, de l'1 de juliol al 27 d'agost d'11 a 19.30 h i caps de setmana i festius del 16 de juliol al 19 d'agost, d'11 a 20 h, a les platges de Ribes Roges, Adarró i República, Sant Gervasi i Aiguadolç i Ibersol.

A banda de la temporalitat i els nous horaris, també s'adequaran els mòduls avançats dels socorristes instal·lats a primera línia de mar per fer-los més segurs pels socorristes i per a les persones usuàries de les platges. La senyalització de les banderes informatives sobre l'estat de les platges també estaran visibles en aquests punts i s'habilita una nova caseta per a la platja de Sant Gervasi seguint criteri d'accessibilitat i seguretat d'usuaris i efectius d'aquest servei. La instal·lació d'aquesta caseta se situarà més propera a l'espigó de manera que també podrà donar servei a la platja de l'Aiguadolç.


Accions de millora de la mobilitat
Entre les accions incloses en la versió inicial del Pla de Mobilitat que impulsa l'Ajuntament de VNG, aquest estiu ja s'implantaran algunes mesures adreçades a evitar l'excés de trànsit que registra la façana marítima, principalment els caps de setmana dels mesos de juliol i agost. En aquest sentit, recentment el Consistori vilanoví va aprovar la creació de la zona verda d'estacionament a Ribes Roges i la implantació de la zona 30 que limita la velocitat màxima en aquest barri a 30 km/h. Segons Joan Giribet "la zona verda d'estacionament, que garanteix l'estacionament gratuït per als residents, però amb un preu similar a la zona blava del passeig de Ribes Roges, també actuarà com a element de dissuasió per als vehicles que col·lapsaven el passeig a la cerca d'un aparcament gratuït per l'interior del barri de Ribes Roges". Aquesta actuació, ha recordat el regidor Giribet, es complementarà l'any vinent amb la creació d'un "aparcament a la ronda d'Europa que es connectarà amb la façana marítima mitjançant autobusos llançadora".

Quant a la zona blava, al passeig de Ribes Roges i Adarró de l'1 al 31 de maig només funciona els caps de setmana i festius; mentre que de l'1 de juny al 31 d'agost la zona blava està operativa cada dia. Quant a les tarifes d'aquesta zona, els residents de VNG amb targeta identificativa disposen d'una tarifa reduïda que permet l'estacionament del vehicle durant tot el dia per un import màxim de 2 euros.

Pel que fa al passeig Marítim, passeig del Carme i Dic de Ponent la zona blava està operativa diàriament, inclosos festius de l'1 de juny al 31 d'agost. La resta de l'any la zona blava en aquest sector està operativa només caps de setmana i festius.

Respecte la zona verda de Ribes Roges es preveu que estigui operativa els mesos de juliol i agost, amb la mateixa aplicació de tarifes que a la zona blava de Ribes Roges: gratuït per als residents i amb un import reduït per als residents de VNG amb un topall de 2 euros per a tot el dia.
platges 3
Qualitat de les platges
Amb l'objectiu de mantenir els guardons i certificats que garanteixen l'excel·lència en l'estat de les platges del litoral vilanoví, des de l'Ajuntament de la ciutat es treballa per una millora continuada dels serveis i una gestió respectuosa amb el medi ambient d'aquests espais.

Revetlles a les platges i activitats esportives i lúdiques
La façana marítima i les platges registren durant les nits d'estiu una notable afluència de persones gaudint de l'activitat comercial i de restauració i oci que hi ha a tot el passeig, la rambla i barri de Mar. Aquesta afluència de públic però és especialment important la nit del 23 al 24 de juny, revetlla de Sant Joan, i la nit del 4 al 5 d'agost, revetlla de Festa Major. Per garantir que tothom pugui gaudir-ne plenament l'Ajuntament destina recursos específics en matèria de neteja, mobilitat i seguretat ciutadana en un dispositiu especial que contempla accions específiques en diferents àmbits.

A banda, les platges i la façana marítima són l'escenari tot l'estiu de múltiples activitats lúdiques, esportives i festives, entre d'altres, que són objecte d'una publicació específica que edita l'Ajuntament a l'inici de l'estiu.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00