Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

15a edició del taller 'La història a les nostres mans'

18/09/2013
La inaguració del taller del Grup de Dones amb Memòria es va fer a la Biblioteca Víctor Balaguer  La inaguració del taller del Grup de Dones amb Memòria es va fer a la Biblioteca Víctor Balaguer

El Grup de Dones amb Memòria inicia un nou curs per continuar recuperant la nostra història local en clau femenina

El Grup de Dones amb Memòria ha reprès l'activitat, un curs més, iniciant la 15a edició del taller 'La Història a les nostres mans'. Una seixantena de dones conformen el grup de treball i recuperació de la nostra història local, en clau femenina, amb reunions setmanals dinamitzades per la historiadora Judith Barbacil.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va acompanyar ahir el Grup de Dones amb Memòria en el seu retrobament d'inici de curs i va destacar "la importància d'haver arribat a aquesta edició número 15" del taller La història a les nostres mans. En l'acte de començament del nou curs, les integrants del grup van retre també un homenatge a dues companyes del grup, Francesca Salvador i Teresa Elies, a les quals van definir com "dues nenes dels anys vint, que ja no hi són i que ens han deixat aquest any, un peatge que hem d'anar pagant cada any per anar fent cursos i cursos fins arribar al nostre 15è aniversari". En aquest emotiu record també hi van participar familiars d'ambdues dones.

El grup va iniciar la seva activitat l'any 1998, a partir d'un taller promogut per la Diputació de Barcelona que a la nostra ciutat continua vigent i molt arrelat. D'aquests anys de treball del taller han sorgit 10 volums que conformen la col·lecció d'història local 'La Memòria del Futur'.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00