Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Els veïns i veïnes de l'Armanyà parlen amb l'alcaldessa sobre el barri i les seves necessitats

31/10/2013
   Neus Lloveras, Ariadna Llorens i Marijó Riba, amb els veïns de l'Armanyà    Neus Lloveras, Ariadna Llorens i Marijó Riba, amb els veïns de l'Armanyà

Neus Lloveras manifesta el compromís de mantenir periòdicament aquest contacte directe del Govern municipal amb la ciutadania, donant resposta a les demandes expressades.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, la primera tinent d'alcaldia i regidora d'Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació, Ariadna Llorens i la regidora de Cultura de l'Ajuntament de VNG, Marijó Riba van trobar-se ahir al vespre amb els veïns i veïnes de l'Armanyà. La Sala d'actes de l'Institut Joaquim Mir va ser el lloc escollit per aquest contacte directe i proper entre el Govern municipal i la ciutadania, en el programa 'l'alcaldessa al teu barri'.

El funcionament del servei de neteja a l'Armanyà, la cura i esporga dels arbres, les voreres malmeses a causa de les arrels dels arbres i l'incivisme d'algunes persones que no porten els gossos lligats i tampoc en recullen les defecacions, van ser algunes de les queixes que les persones assistents van traslladar a l'alcaldessa de la ciutat. Sobre la primera qüestió, Neus Lloveras va afirmar que parlarien amb l'empresa "del funcionament d'aquest servei en aquest barri alhora que continuen les inspeccions que es realitzen des de Serveis Viaris per garantir una bona feina". Neus Lloveras va explicar que l'Ajuntament fa periòdicament controls de qualitat i "si cal s'obren expedients a l'empresa concessionària del servei".

Sobre l'incivisme i la brutícia que generen els gossos, l'alcaldessa de la ciutat va explicar que "tan bon punt tinguem aprovada l'ordenança de convivència podrem actuar amb major diligència i imposar sancions a les persones que no recullen les defecacions dels animals, però això hores d'ara és impossible ja que la normativa actual no ens permet fer-ho, excepte en comptades ocasions".

Com en la primera trobada al barri de l'Aragai, l'alcaldessa va explicar que de totes les demandes que li feien arribar en prenien nota i "en la propera trobada que tindrem us en donarem resposta, tant si és en positiu i podem fer-ho, com si no és possible realitzar el que ens demaneu".

Per respondre a la petició de més operaris per fer manteniment de les voreres, va intervenir la regidora d'Ocupació, Ariadna Llorens,  per explicar que "l'Ajuntament havia sol·licitat 26 plans d'ocupació i la Generalitat ens ha atorgat el màxim possible, és a dir 26". Així doncs, va afirmar la regidora Llorens "d'aquestes 26 persones aturades de llarga durada, 20 es destinaran a la brigada municipal per poder atendre les necessitats que hi ha de manteniment de la via pública". També va ser objecte de queixa les darreres urbanitzacions realitzades al barri com per exemple la plaça de les Acàcies, que en pocs anys presenten desperfectes en el paviment i en el cablejat de les companyies de serveis.

Finalment, entre d'altres qüestions que preocupen el veïnat de l'Armanyà, hi ha els ajuts i l'atenció que es dóna des de la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament. A aquest respecte l'alcaldessa Neus Lloveras va afirmar que "l'ajuda a les persones a Vilanova i la Geltrú no es dóna per motius de sinó per capacitat econòmica de les persones". A més, l'alcaldessa de VNG va afirmar de manera contundent que "a Vilanova i la Geltrú no queda ningú desatès en matèria de Serveis Socials".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00