Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Neàpolis i Anxanet signen el primer conveni per millorar el desplegament de la xarxa de fibra òptica als polígons industrials

20/12/2016
 . .

Aquest és el primer d’una sèrie acords amb les operadores de telecomunicacions per reforçar les infraestructures TIC a les zones industrials de Vilanova i la Geltrú

L'Agència d'Innovació Pública Neàpolis i l'operadora de Telecomunicacions Anxanet signaran un conveni per a millorar el desplegament de la xarxa fibra òptica a les zones industrials de VNG demà dimecres, 21 de desembre, a les 10.00 h. L'acord el signaran la Quarta tinenta d'alcaldia i regidora d'Innovació i TIC, Ariadna Llorens i el gerent d'Anxanet, César Alejandre.

En virtut d'aquest acord, Anxanet esdevindrà un nou operador als polígons industrials de Vilanova. La quarta tinenta d'alcaldia i regidora d'Innovació i TIC, Ariadna Llorens, remarcava el fet que “l'ajuntament col•labora amb les operadores que treballen des del territori per tal de dur a terme una tasca essencial per a la promoció econòmica del desenvolupament industrial com la capil•laritat dels polígons industrials”

Es tracta del primer d'una sèrie de pactes que es preveuen tancar a mitjà termini amb altres operadors de telecomunicacions per què aquests puguin utilitzar les canalitzacions existents en les àrees industrials locals per al pas de la xarxa de fibra òptica. Anxanet serà el primer d'aquests operadors en poder fer-ho millorant així la connectivitat dels polígons de la ciutat.

El fet que altres operadores puguin sumar-se al desplegament de la fibra òptica suposa també per la regidora d'Innovació Ariadna Llorens “establir un escenari de concurrència entre operadores el que també és una forma de garantir i vetllar per un millor servei a l'oferir-se aquest en un marc de lliure competència. Un fet que també ha de servir per oferir un millor servei i prestacions als potencials clients i usuaris de la xarxa”

El reforçament de xarxa de fibra òptica als polígons industrials suposarà dotar aquestes infraestructures d'una millora substancial, ja que dotarà les zones industrials amb un servei que incorpora un valor afegit imprescindible per mantenir aquestes àrees com a pols d'interès per atreure futura activitat econòmica. Tenir una zona industrial amb gran capacitat de connectivitat com la que ofereix la fibra òptica significa dotar el territori d'un avantatge competitiu. Aquesta és una necessitat que s'incorporarà als instruments per a la promoció econòmica local com el nou espai web sobre els polígons de la comarca que ha presentat Node Garraf.

Les noves necessitats en matèria de connectivitat i comunicacions de les empreses dificultaven la seva penetració en aquests espais per la qual cosa que les opcions de connectivitat d'alta capacitat s'incrementin pot suposar un punt d'inflexió per què aquestes zones recuperin part del seu potencial d'atracció a l'activitat econòmica i l'ocupació en aconseguir que les empreses millorin la seva competitivitat.

D'altra banda l'arribada de la Fibra Òptica als polígons no únicament servirà per atreure nova activitat sinó per què les empreses que ja estan implantades puguin desenvolupar projectes d'innovació i millora per poder fer el pas i esdevenir part del teixit productiu de l'anomenada indústria 4.0 que comporta que les empreses puguin iniciar processos de digitalització de la seva producció.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00